Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Hasiči pomáhají v polní nemocnici v Letňanech, kde vybudovali stanoviště dekontaminace

Také pražští hasiči pomáhají v polní záložní nemocnici, která byla o víkendu dokončena v pražských Letňanech. U výstupu z lůžkové části hasiči vybudovali stanoviště dekontaminace, které bude sloužit k očistě všech zdravotníků, pomocného personálu a také vybraného materiálu.

Dekontaminace je nutná s ohledem na to, že zdravotníci a další personál bude vycházet z infekčního prostředí lůžkové části do dalších prostor polní nemocnice.

Stanoviště dekontaminace

Nasazené stanoviště dekontaminace osob je pohotovostní zásobou Správy státních hmotných rezerv. V případě aktivace nemocnice ho budou nepřetržitě obsluhovat a dekontaminaci provádět minimálně čtyři hasiči, pro které je připraveno i nezbytné zázemí.

Během víkendu se hasiči s polní nemocnicí seznámili. Vyzkoušeli si příjezdové cesty a nástupní plochy, rovněž se provedl také test protipožárního vybavení objektu.

Nakažení hasiči

U pražských hasičů je k dnešnímu dni celkem třicet sedm pozitivně testovaných. Několik desítek lidí je v karanténě nebo v nařízené izolaci. Do práce tak aktuálně nemůže přes sto lidí. Hasičům pomáhají dobrovolní hasiči, pečlivě trasují i testují. Od jara se uzdravilo už přes padesát hasičů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Kostík

Štítky polní nemocnice, Letňany, Armáda ČR, koronavirus, hasiči, nemocnice, Správa státních hmotných rezerv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Hasiči pomáhají v polní nemocnici v Letňanech, kde vybudovali stanoviště dekontaminace  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.