Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Tvářemi nové kampaně hlavního města proti koronaviru budou lidé v první linii

S kampaní, jejíž cílem je ukázat, jak je více než kdy jindy důležitá slušnost, pomoc ostatním a lidem kolem nás, kteří jsou v první linii a každodenně zachraňují životy, pokračuje hlavní město. Nová kampaň nese název „Chraňte sebe i ostatní“ a je postavena na pozitivní komunikaci a na fotografiích skutečných lidí z řad záchranářů, policistů, hasičů, strážníků a Českého červeného kříže. Jako na jaře jsou právě oni symbolem maximálního nasazení v době pandemie a svou zodpovědností při dodržování opatření chráníme také jejich zdraví.

Kampaň vytvořil odbor médií a marketingu pražského magistrátu a objeví se také v tištěných periodikách, rádiích, online médiích, na sociálních sítích či na billboardech po Praze. V další části kampaně se plánují zapojit také některé známé osobnosti a influenceři.

Tváře skutečných lidí v první linii

Od pondělí 26. října Praha spustí novou kampaň, jejímiž tvářemi jsou skuteční lidé z první linie, kteří jsou stejně jako na jaře symbolem maximálního nasazení v době pandemie a kteří denně bojují o záchranu lidských životů.

Kampaň poukazuje na to, že základní pravidla a zásady (včetně 3R) jsou nejefektivnější cestou k omezení šíření nákazy. Obzvláště nyní, kdy počty nemocných a v karanténě rostou, kampaň připomíná, že naše chování ovlivňuje nejen zdraví nás samotných, ale i zdraví ostatních,“ říká primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Náměstek primátora pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček dodává, že má velkou radost z toho, jak je kampaň vedena pozitivně. „Snažíme se pomocí skutečných hrdinů z první linie motivovat občany k dodržování základních bezpečnostních opatření. Pomáháme také vyvracet řadu fake news, které v souvislosti s covid-19 kolují po internetu,“ dodává.

Kampaň má apelovat na lidi, aby dodržovali opatření

Cílem kampaně s názvem „Chraňte sebe i ostatní“ je apel k veřejnosti na dodržování všech vládních opatření poukázáním na osoby v první linii, které svým zodpovědným chováním, ohleduplností a slušností můžeme ochránit a pomoci jim překonat toto nanejvýš kritické období pandemie. Jejím cílem je také oslovit veřejnost a motivovat část obyvatel, kteří odmítají dodržování pravidel, aby si vzpomněli na ty, kteří jsou vystaveni nebezpečí každý den, a přesto jako další tisíce lékařů, sestřiček, záchranářů, policistů nebo například hasičů po celé republice bojují o záchranu lidských životů.

V těchto nelehkých dnech, kdy by měl být ministr zdravotnictví vzorem pro všechny občany, se ukazuje, z koho bychom si skutečně měli brát příklad. Jsou to zdravotníci, záchranáři a dobrovolníci, kteří se například prostřednictvím Českého červeného kříže rozhodli pomáhat v domovech pro seniory nebo nemocnicích. To jsou skuteční hrdinové, kterým můžeme věřit, když říkají, že společně to zvládneme, a já jsem ráda, že právě oni jsou tváří kampaně,“ říká radní hlavního města Prahy radní pro zdravotnictví a sociální oblast Milena Johnová.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky koronavirus, kampaň, první linie, lékaři, hasiči, dobrovolníci, hlavní město, zdraví, pandemie, Český červený kříž, Praha, Pražský magistrát, Zdeněk Hřib, Petr Hlubuček, Milena Johnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tvářemi nové kampaně hlavního města proti koronaviru budou lidé v první linii  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.