Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ředitel pražské základní školy má covid. Celá škola je na týden uzavřená

Kvůli nákaze covidem-19 u ředitele školy je uzavřená Základní škola Donovalská v Praze 11. Škola je uzavřená do pátku 18. září. Na webu školy to uvedl ředitel školy Pavel Dittrich a doplnil, že v inkriminované době byl v minimálním kontaktu se žáky školy.

„Pokud nenastane mimořádná situace, od pondělí 21. 9. 2020 bude škola opět v plném provozu a žáci se budou moci vrátit do lavic. Všichni učitelé jsou připraveni celý příští týden učit distančním způsobem," uvedl.

Dittrich doplnil, že v inkriminované době byl v minimálním kontaktu se žáky školy. Karanténa do soboty 19. září se tak týká 29 zaměstnanců školy. Podle Dittricha jsou zaměstnanci, kteří už znají výsledek svého testu na nákazu novým koronavirem, negativní.

Provoz kvůli nákaze covidem-19 u pěti pedagogů omezila například i Základní škola Antonína Čermáka v Praze 6. Škola je uzavřená pro žáky druhého stupně, kteří se učí online. Omezení výuky se dotklo i tříd na prvním stupni. Vedou ji nyní převážně třídní učitelé dětí. Podle ředitele školy Petra Karvánka je ve škole 11 pracovníků pozitivních a dalších 13 je v karanténě, a to včetně vedení školy.

Dnes výuku po karanténě zahájili ve Fakultní základní škole PedFUK Mezi Školami v Praze 13. V 8:00 tak poprvé dorazili žáci prvních tříd. Do školy vstoupili s rouškami a bez doprovodu rodičů, uvedl ředitel školy Petr Vodsloň. Školní rok dnes začal i pro žáky ostatních ročníků. I pro ně platí povinnost nošení roušek ve společných prostorách a dezinfekce rukou při příchodu do budovy školy.

Opožděně začal školní rok taktéž v ZŠ profesora Švejcara v Praze 12. Výuka tam podle webu školy začala v polovině minulého týdne.

Podle webu pražské hygienické stanice se aktuálně nákaza covidem-19 týká 30 škol v hlavním městě. V karanténě jsou obvykle jen jednotlivé třídy nebo několik pracovníků školy. K sobotě 12. září evidovali hygienici jednu uzavřenou školu v Praze 1 a jednu částečně uzavřenou školu v Praze 6.

Autoři | Foto loxia.cz

Štítky škola, koronavirus, Praha, COVID-19, základní škola, ředitel školy, Antonín Čermák, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel pražské základní školy má covid. Celá škola je na týden uzavřená  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.