Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Roušky budou od zítřka povinné ve všech vnitřních prostorách v celé republice

Od čtvrtka bude povinné nosit roušku ve vnitřních prostorách budov v celé České republice. Na twitteru to dnes uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podrobnosti jeho úřad vydá během dne. Chránit si ústa a nos je v současnosti nutné při cestách hromadnou dopravou nebo návštěvách úřadů a zdravotnických a sociálních zařízení. V Praze pak ode dneška povinnost platí i v obchodech a nákupních centrech a na poštách.

„Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci jsem dnes ráno svolal mimořádné jednání Centrálního řídícího týmu Chytré karantény. S odborníky jsme se shodli, že od zítra (čtvrtka) zavedeme povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách budov v celé ČR. Podrobnosti vydáme v průběhu dne," uvedl Adam Vojtěch.

V úterý přibylo v Česku rekordních 1164 potvrzených případů nákazy koronavirem, dosavadním maximem bylo pátečních 796 případů. Rekordní je také počet aktuálně nemocných, kterých je 9272.

Poprvé přes tisíc. Padl další rekord v počtu nakažených, v Praze začínají platit nová opatření

Během úterý přibylo v České republice 1164 lidí nakažených koronavirem. Maximem bylo dosud pátečních 796 případů. V úterý se počet poprvé od začátku pandemie přehoupl přes tisíc osob. Nejvyšší je také počet aktuálně nemocných, kterých je 9272. Jen...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Úřad vlády ČR

Štítky koronavirus, roušky, nařízení, Praha, rouška, Česko, Adam Vojtěch, ANO 2011, Chytrá karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roušky budou od zítřka povinné ve všech vnitřních prostorách v celé republice  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.