Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mezi sedmnácti oběťmi koronaviru je i zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice

Mezi sedmnácti oběťmi nového koronaviru v České republice je i zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice v Praze. Podle mluvčího nemocnice Petra Sulka zdravotní sestra zemřela doma a s ohledem na přání rodiny nebude sdělovat žádné další informace. V neděli večer to uvedly Seznam Zprávy.

Jde zřejmě o první oběť nákazy mezi zdravotníky

„Můžeme potvrdit, že doma zemřela zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice. S ohledem na přání rodiny nebudeme k tomu sdělovat žádné další jiné informace," pověděl mluvčí Thomayerovy nemocnice. Jde zřejmě o první oběť nákazy mezi zdravotníky v České republice.

V Česku zemřelo k dnešnímu ránu 17 lidí s nemocí COVID-19, kterou koronavirus způsobuje. Šlo převážně o starší lidi, kteří již dříve trpěli závažnými zdravotními problémy. Počet nakažených večer přesáhl 2800.

Situace v Thomayerově nemocnici

Ve středu uvedla Thomayerova nemocnice, že se na její klinice geriatrie a následné péče nakazilo 13 seniorů, z nichž jeden zemřel. Ředitel nemocnice Zdeněk Beneš v pátek řekl, že celkem se na oddělení nakazilo 25 pacientů a dvě sestry, podle něj byly v dobrém stavu a bez teploty.

Už dříve se nakazily dvě sestry na sousedící plicní klinice, které ošetřovaly pacienta přijatého s podezřením na zápal plic. Nemoc COVID-19 se u něj později prokázala a byl přeložen do Všeobecné fakultní nemocnice, protože byl v kritickém stavu a potřeboval přístroj na mimotělní okysličování krve. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) koncem týdne řekl, že situaci v krčské nemocnici prověří pražská hygiena.

Foto Facebook Thomayerova nemocnice

Štítky koronavirus, počty, oběti, pacienti, Praha, zdravotní sestra, COVID-19, Thomayerova nemocnice, nemocnice, Česko, Seznam Zprávy, Zdeněk Beneš, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi sedmnácti oběťmi koronaviru je i zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.