Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Primátor chce z ShowParku ubytovnu pro bezdomovce. Jednatel nabízí jiné dvě nemovitosti

Primátor Prahy Zdeněk Hřib napsal ve čtvrtek dopis jednateli ShowParku, který nelegálně využívá objekt v Pražské tržnici. V dopisu, jehož část primátor zveřejnil na svém facebooku, majitele vyzývá k poskytnutí prostor tržnice městu k ubytování lidí bez domova, kterým byla nařízena karanténa. Prostory jsou pro ubytování podle firmy nevhodné a nabídla jiné dvě nemovitosti. Vyplývá to z otevřeného dopisu jednatele Eroc Zbyňka Mately primátoru Zdeňku Hřibovi.

Ubytování bezdomovců v nevěstinci

Z dopisu, který primátor Prahy napsal jednateli největšího pražského nevěstince ShowPark, který nelegálně využívá objekt v Pražské tržnici, plyne, že zde město chce ubytovat bezdomovce ohrožené koronavirem. Ubytováním osob bez domova v nevěstinci chce vedení Prahy zamezit šíření nemoci COVID-19.

„Je zapotřebí zabezpečit nouzové ubytování i pro osoby bez domova, kterým byla nařízena karanténa. Aby mohl být naplněn smysl a účel nařízené karantény, musí mít tyto osoby místo, kde se budou po dobu nařízené karantény zdržovat. Nemají-li ho samy k dispozici, je ve veřejném zájmu, aby jim bylo poskytnuto," píše Hřib v dopisu.

Matela na jednání zastupitelů loni v prosinci řekl, že klub 20 let bez problémů fungoval a přispěl k odstranění prostituce z ulic. Zhruba 600 "výkonných umělkyň", jak pracovnice označoval, by se podle něj v případě uzavření klubu přesunulo do centra. Po městě chtěl nájemní smlouvu. Zastupitelé s tím nesouhlasili. Náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě) řekl, že by to navíc bylo nezákonné.

Firma je připravena spolupracovat

Podle Hřiba hlavní město nedisponuje prostory s dostatečnou kapacitou, ve kterých by mohly být ubytováni bezdomovci. Jako vhodný objekt k uvedenému účelu si město vytipovalo právě prostory v Pražské tržnici. „Hlavní město Praha Vás proto vyzývá, abyste Vámi užívané shora uvedené prostory bezodkladně poskytli hlavnímu městu Praze pro shora uvedený účel. Žádáme Vás, abyste bezodkladně odstranili veškeré movité věci ve vlastnictví Vaší společnosti, které by mohly být při potřebném využití objektu poškozeny nebo zničeny,“ píše Hřib.

„Jsme připraveni okamžitě poskytnout požadované prostory za účelem nouzového ubytování, a to včetně nezbytné pomoci ze strany našich zaměstnanců a spolupracujících osob," píše Matela v dopise, který má k dispozici ČTK.

V dopise rovněž uvedl, že prostory v hale číslo 18 nejsou zkolaudovány k poskytování ubytovacích služeb. Kolaudaci podle něj brání hygienická a zdravotní hlediska, neboť prostor nemá okna. Hřiba vyzval, aby vyslal na prohlídku prostor magistrátní úředníky. Městu pak nabídl jiné dvě nemovitosti v Holešovicích a na Vinohradech s kapacitou až 80 lůžek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto showpark.info

Štítky ShowPark, ubytování, bezdomovci, Praha, Zdeněk Hřib, bezdomovec, nemovitost, karanténa, Pražská tržnice, Facebook, Pavel Vyhnánek, Praha sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor chce z ShowParku ubytovnu pro bezdomovce. Jednatel nabízí jiné dvě nemovistosti  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.