Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Policie dopadla muže, který kvůli mimořádným opatřením vyhrožoval primátorovi

Ne všichni obyvatelé hlavního města přijímají opatření proti šíření nového koronaviru s povděkem. Policisté zadrželi muže, který primátorovi Prahy Zdeňku Hřibovi telefonicky vyhrožoval právě kvůli mimořádným opatřením.

„Ve středu dopoledne jsme přijali oznámení, že někdo po telefonu vyhrožoval primátorovi hlavního města Prahy v souvislosti s opatřeními ohledně nouzového stavu,“ potvrdil mluvčí policie Jan Daněk.

Kriminalisté z prvního oddělení se případem začali ihned zabývat a během krátké doby anonyma vypátrali. „Muži bylo v rámci zkráceného přípravného řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu vydírání, za což v případě odsouzení hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi,“ uzavřel mluvčí.

Čím muž primátorovi vyhrožoval, policie nezveřejnila. Zdeněk Hřib nařízením v uplynulých dnech mimo jiné zakázal vstup do MHD, obchodů či veřejných budov bez zakrytí úst a nosu. Uzavřeny jsou budovy magistrátu na Mariánském a Kafkově náměstí a omezen provoz ve Škodově paláci. To se muži nejspíš nelíbilo.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky Praha, koronavirus, Policie ČR, Zdeněk Hřib, vyhrožování, policie, Škodův palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla muže, který kvůli mimořádným opatřením vyhrožoval primátorovi  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.