Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Značkové oblečení, nalakované nehty a dokonce i ajfoun. Tohle že je uprchlík?

„Oni si klidně přijedou v BMW! Kdo z nás to má? Taky mají značkové oblečení a ženské nalakované nehty. A dokonce jsem i viděla takovou, co měla umělé řasy. A ještě mají vstup do zoo za korunu!“ Jak by měl podle Čechů vypadat správný uprchlík?

Prvotní šok z války na Ukrajině a nevídanou vlnu solidarity začíná u řady lidí vystřídávat rozhořčení. Co na tom, že ti lidé mají možná rozbombardovaný dům, manžely a otce na frontě a dost možná se nebudou mít ani kam a za kým vrátit. My zase máme drahý benzín, tak co.

Českým internetem se pomalu plíží tetička Závist. Rozhořčené komentáře poukazují na to, že uprchlíci z Ukrajiny nejsou dost otrhaní, špinaví a vůbec, vypadají úplně normálně. Zřejmě by bylo pro klid ve společnosti lepší, pokud by prchající rodina přijela v Žiguliku nebo rovnou v povoze taženém koňmi.

Naštěstí jde o menšinové názory. Ale jak to tak bývá, právě ty jsou často nejvíc hlasité. Jistě, v každé skupině se najdou nevděčníci a příběhy o nich se internetem šíří jako lavina – ať už jsou skutečné, překroucené nebo zcela vymyšlené. Ale vyhněme se paušalizaci.

Nechtěla bych vědět, jakou pověst by měli Češi, pokud by museli nedej bože uprchnout do zahraničí. Umíte si představit ten povyk, pokud by Čech dostal na spaní matraci v tělocvičně, zatímco jeho soused by nalezl útočiště ve čtyřhvězdičkovém hotelu? Doufám, že to nikdy nebudeme muset zjistit.

Ještě větší průšvih je, pokud se ve skupině s válečnými migranty objeví někdo, kdo nemá dokonale alabastrovou pleť. Světe div se, na čtyřiačtyřicetimilionové Ukrajině žijí nebo studují i nějací černoši.

Bránili jsme se zuby nehty muslimským uprchlíkům ze Sýrie, protože jsou až moc odlišní, zvyklí na jinou kulturu. Teď tu máme migranty, kteří jsou zase až moc kulturně i lidsky stejní jako my. Měli by mít aspoň horší auta, ženské by se mohly trochu rozcuchat a hlavně si odlakovat ty provokativně rudé nehty. Copak takhle vypadá válečný uprchlík?

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Polícia SR

Štítky uprchlíci, Ukrajina, válka, běženci, pomoc, Ukrajinci, závist, Češi, komentář, uprchlík, nehty, BMW, ruská invaze na Ukrajinu, Sýrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Značkové oblečení, nalakované nehty a dokonce i ajfoun. Tohle že je uprchlík?  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.