Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rodinný život v Praze: Ve kterých lokalitách je bezpečněji?

PR článek

Většina Pražanů vybírá lokalitu pro bydlení podle svých finančních možností, dopravní dostupnosti, množství zeleně a sociální vybavenosti. Pokud máte děti, mezi vaše další nároky na bydlení se pravděpodobně dostane také bezpečnost a klid v okolí. Seznamte se s nejbezpečnějšími částmi Prahy, které jsou vhodné pro rodinný život.

Jižní Město, Smíchov a Vršovice jsou podle Policie ČR místa s největší kriminalitou v Praze. Následují Strašnice, Nové Město, Hostivař, Vysočany a Dejvice. Naopak nejbezpečněji je v Letňanech, Ďáblicích a na Zličíně. Proč tomu tak je a jaké další podmínky pro život tyto městské části nabízejí?

Letňany

Vývoj a výstavba pražských Letňan je v plném proudu, postupem času tak v této lokalitě přibudou nové byty, školka i škola a relaxační centrum pro děti a rodiče. V okolí najdete zeleň i hřiště ke sportovním aktivitám. Rodinně laděná městská část nabízí dětem sport zdarma ve Škole sportu a zdravého životního stylu. Z ankety na webových stránkách Letňan vyplývá, že 74 % obyvatel se v této městské části cítí bezpečně.

Ďáblice

Městská část Praha-Ďáblice s vyžitím nezůstává pozadu. V jarní sezóně zve na řadu divadelních představení pro děti i dospělé, přednášky o rodinném životě, tančírny či promítání filmů. Ďáblický háj je skvělým místem na klidné procházky a relaxaci, najdete tam naučné stezky, balvany z pravěku a hvězdárnu, ze které je náramný výhled na okolí. O kulturním dění v této městské části informují webové stránky – přehledný seznam akcí najdete v sekci komunitní život.

Zličín

Zličín si zase dává velmi záležet na čistotě ulic a parků. Na svých webových stránkách informuje o kácení a prořezávání porostu nebo o přistavení velkoobjemových kontejnerů na bioodpad. A kromě toho dává občanům vědět o pohybu podezřelých osob na území této městské části. Na zličínském webu v sekci volný čas si můžete v interaktivní mapě detailněji prohlédnout i cyklostezky a cyklotrasy po celé Praze.

Zabezpečte se

Co se týče zabezpečení majetku, za zmínku stojí celorepublikový projekt české policie „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům“. Ten představuje souhrn preventivních opatření týkajících se i ochrany domů, bytů a rekreačních objektů. Projekt informuje veřejnost o nejčastějších způsobech vloupání do obydlí a nabízí návod, jak postupovat při zabezpečování svého majetku. Ačkoli podle Policie ČR kriminalita v Česku celkově klesá, není od věci své bydlení efektivně chránit a případně i dům nebo byt pojistit.

Ohodnoť článek

Štítky Praha, bydlení, městská část, Letňany, sport, Jižní Město, Zličín, Policie České republiky, webová stránka, Nové Město, Smíchov, Dejvice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný život v Praze: Ve kterých lokalitách je bezpečněji?  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.