Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nastal čas investování

PR článek

Vinou vzrůstající míry inflace ztrácí peníze, pomalu ale jistě, svoji hodnotu. Finančníci radí investovat. Konec konců investování není ani v našich zeměpisných šířkách ničím novým. Mezi oblíbené komodity patří nemovitosti, cenné papíry i veteráni. Ovšem možností je daleko více. Co třeba investice do kryptoměny?

Výraz „kryptoměna“ už není tak úplně neznámým slovem.  Každý jej  minimálně jednou zaslechl alespoň ve zprávách. Avšak stále ještě existují ti, jenž zatím neměli možnost seznámit se tímto termínem blíže. O co tedy jde?

Kryptoměna představuje typ digitální měny či elektronických peněz, jenž nejsou kryté skutečnými prostředky nebo fyzickými cennými papíry. První a asi nejznámější digitální měnou, s níž se začalo před více jak desítkou let obchodovat, byl Bitcoin. V současné době je známa celá řada jiných kryptoměn a další budou rozhodně přibývat.

Popularita samotného investování do kryptoměn v posledních zhruba čtyřech letech poměrně stoupá. Díky mobilním aplikacím lze do kryptoměn investovat kdykoli a odkudkoliv z celého světa.

Obchodování probíhá stejným způsobem jako s jinými aktivy. Jedná se o klasický nákup a prodej včetně vydělávání na rozdílu cen. Dále jde o investování do mincí a držení měny, dokud cena nevzroste dostatečně na tolik, abyste jejím prodejem vydělali. V neposlední řadě sem spadá investování do mincí za účelem inkasování úroků, tedy staking (možnost pasivního příjmu díky tomu, že vlastníte určitou kryptoměnu). Jak tedy začít?

Prvním krokem je vytvořit si profil a založit obchodní účet. Dále je potřeba vložit peníze a potom už jen koupit kryptoměnu. Tu můžete přesunout do své kryptopeněženky, tedy aplikace, sloužící k přijímání, odesílání, ale především k bezpečnému držení kryptoměn. Jinou variantou je ponechat kryptoměnu na obchodní platformě u licencovaného online brokera, kde je možné s měnou dál obchodovat. Výhoda využívání služeb online brokera spočívá v jednoduchosti transakcí.

Tyto aplikace nabízí širokou škálu potřebných nástrojů, možnosti vytvářet a využívat automatické obchodní systémy a nabízí přehled o tom, co se děje na trzích. S těmito pomocníky máte více informací pro provádění obchodních operací i analýzy měnového chování.

Jednou z možností provádění transakcí právě prostřednictvím obchodní platformy je obchodování s kryptoměnami pomocí CFD. To znamená že, můžete obchodovat aniž byste kryptoměny vlastnili a riskovali tak, že se do vaší kryptopeněženky prolomí hacker a o peníze přijdete.

Zkušenějším investorům s finančním kapitálem poskytují online brokeři varianty obchodovat s derivátovými produkty s pomocí „pákového efektu“. V tomto případě se jedná již o informovanější operace. Pro  nováčky však není tento obchod bezpečný.

S náležitou podporou vhodného online brokera se ve světě kryptoměn zvládne pohybovat v podstatě kdokoli. Nemusíte být ani školenými burzovními makléři, a přesto můžete obchodovat a docela slušně a vydělávat. Investujte například do Bitcoinu, Dash, EOS, Ethereum, Litecoin a Ripple. Virtuální peníze svou hodnotu neztrácí tak jako ty fyzické.

Navíc, i na českém internetu se objevují bezplatné kurzy – webináře - zaměřené na investování do kryptoměn a obchodování s nimi. Díky nim lze získat základní informace o obchodních nástrojích měnového trhu, zjistit, co znamenají jednotlivé definice, názvy a označení a naučit se provádět analýzu dat či vytvářet obchodní strategie.

Ukládání kapitálu do kryptoměn může být celkem dobrou metodou, jak jej postupně zhodnocovat. Stačí sebrat trochu odvahy a pustit se do práce. Získávejte informace, zajímejte se o dění na burze – nastal čas investování!

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kryptoměna, investice, peníze, Bitcoin, Demokratické hnutí za změnu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nastal čas investování  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.