Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Platí vaše pojištění domácnosti i pro ubytované Ukrajince?

PR článek

Válka na Ukrajině vzbudila mezi Čechy obrovskou míru solidarity. Mnozí neváhali a ubytovali válečné uprchlíky u sebe doma, mnozí sdílí dokonce jednu domácnost. Platí pro vaše hosty z Ukrajiny pojištění domácnosti, které jste si sjednali?

Ubytovávají se nejčastěji matky s malými dětmi, které mohou způsobit mnoho domácích malérů. Pojištění domácnosti kryje škody, které vzniknou na vybavení domácnosti a to škody, které svou nepozorností zapříčinili členové domácnosti, tedy ti, kdo zde žijí. Jak je to v případě, že poskytnete útočiště válečným uprchlíkům? Bude je pojišťovna považovat za návštěvu a plnění v případě nějaké nehody platit odmítne? Pokud totiž škodu způsobí někdo jiný mimo vaši rodinu, pak máte škodu vyžadovat po něm a nikoliv po pojišťovně. Ukrajinští hosté nejsou s největší pravděpodobností sami pojištěni a ve válečné době nedisponují finančními prostředky, jsou závislí na dávkách, které jim naše vláda přidělí. Naštěstí v takovém případě bude tyto hosty pojišťovna považovat za součást rodiny a škody vám nahradí i tehdy, pokud ji způsobí třeba malé ukrajinské dítě.

Pojištění platí, i když přijímáte kompenzaci

Vláda schválila pomoc pro všechny, kdo uprchlíky ubytují. Nejenom pro komerční provozy, ale i pro soukromníky, kteří ubytovávají Ukrajince ve svých bytech. Znamená to, že jde o komerční pronájem a vaše pojištění domácnosti, nebo odpovědnosti pro ukrajinskou návštěvu neplatí? Můžeme vás uklidnit, že pojištění bude platit i v tomto případě. Odměna od státu za ubytování se totiž nepovažuje za výdělek, ale pouze za pokrytí nákladů, které s ubytováváním uprchlíků máte. Pokud ale Ukrajincům pronajmete byt za běžné nájemné, pak si pojištění musí sjednat sami.

Pojištění domácnosti pro život bez starosti

Zejména pokud jsou v domácnosti malé děti, je pojištění domácnosti skvělým pomocníkem, díky kterému můžete ušetřit nemalé finanční prostředky. Z pojištění se kryjí škody, které vznikají následkem působení živlů, tedy například vody, ale také ohně, deště, větru, sněhu, ale také vandalové a zloději. Pokud si sjednáváte pojištění na kalkulačce pojištění domácnosti, stačí uvést, jaký rozsah pojištění si přejete a několik informací o pojišťované domácnosti. Poté si stačí vybrat z nabízených pojištění, ještě před tím je ale žádoucí podmínky pojištění dobře prostudovat. Poté, co bude pojištění platit, vás nemohou vyvést z míry žádné domácí maléry, jako jsou puštěné kohoutky, nebo zabouchnuté dveře od bytu. Pojišťovna vám pomůže nejen s náhradou škody, ale také s odstraněním stop po katastrofě, a to díky asistenčním službám. Věděli jste, že vás takto nebudou stát zabouchnuté dveře ani korunu? Pojišťovna totiž přivolá zámečníka a ještě ho v rámci domluvených limitů zaplatí.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pojištění domácnosti, pojištění, uprchlík, ruská invaze na Ukrajinu, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Platí vaše pojištění domácnosti i pro ubytované Ukrajince?  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.