Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plaťte mobilem nebo chytrými hodinkami aneb konec lovení karet

PR článek

Nebaví vás pokaždé lovit peněženku z plné kabelky či batohu? Chápeme. Díky chytrým platbám už naštěstí nemusíte.

Mnoho z nás si jistě ještě pamatuje nadšení, když se na trhu objevily bezkontaktní platební karty. Doba ale pokročila a ze současného pohledu je už i tato technologie historií. Dnes stačí k terminálu přiložit smartphone nebo chytré hodinky a vše je vyřízeno. Proč se vám platby přes chytrá zařízení vyplatí a jak na to?

Pohodlí a jednoduchost

Klasický scénář: Jdete nakoupit a až u kasy zjistíte, že vaše peněženka leží doma na stole. Nebo se s plnýma rukama snažíte najít kartu v nadité kabelce, aniž by se vám všechen její obsah vysypal na zem. Takové situace vás s chytrými platbami už nečekají. Mobil či hodinky máte vždy u sebe a pak stačí jedno „pípnutí“. Žádné vyťukávání PINu nebo strkání karty do terminálu. Je potřeba si jen stáhnout aplikaci, propojit s ní svůj bankovní účet, a pak už můžete začít chytře platit téměř u všech obchodníků.

Bezpečnost především

Ačkoli se to možná nezdá, platba mobilem či hodinkami představuje jednu z nejbezpečnějších současných možností placení. Při platbě chytrými zařízeními se totiž nepřenášejí údaje z vaší karty. Pokud je vám odcizena platební karta, nový „majitel“ ji může používat k bezkontaktním platbám až do doby, než ji zablokujete. Platba chytrým zařízením se vždy potvrzuje otiskem palce, skenem obličeje nebo odemknutím obrazovky heslem či kódem, takže se k vašemu účtu nikdo jiný nedostane ani v případě, že zařízení ztratíte.

Bankovní účet dokonale pod kontrolou

Dalším pozitivem vedení účtu prostřednictvím chytrého zařízení je pohodlí, s jakým můžete kdykoli a kdekoli své finance spravovat. V mobilním bankovnictví vidíte vše přehledně pohromadě a ke svému kontu se dostanete na pár kliknutí v jednoduché aplikaci.

Pohodlí, které se vyplatí

Při zakládání mobilního bankovního účtu je třeba zkontrolovat podmínky banky a popřípadě si vybrat jiného poskytovatele s lepší nabídkou. Některé banky nabízejí vedení mobilních bankovních účtů zdarma, stejně jako některé další služby – například výběry z bankomatů v Česku či v zahraničí nebo chytré spoření, s nímž si při každé platbě odkládáte určitý obnos stranou. Vyberte si toho nejlepšího poskytovatele a užívejte si komfortu, se kterým ještě ušetříte.

Jak na to?

Rozhodli jste se platby mobilním telefonem či chytrými hodinkami také vyzkoušet? Pokud tuto možnost nenabízí vaše stávající banka, stačí si u vybrané instituce zřídit účet, většinou je možné založení účtu online, stáhnout si aplikaci do chytrého zařízení a pak už můžete jednoduše začít. Aplikace vyhovují většině novějších telefonů (s iOS i Androidem) a mile vás překvapí jejich jednoduchost a intuitivní ovládání.

Ohodnoť článek

Štítky platba, chytré hodinky, bankovní účet, Česko, Android

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plaťte mobilem nebo chytrými hodinkami aneb konec lovení karet  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.