Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Průvodce pro české fanoušky: Jak se dostat na zápasy EURO 2024

PR článek

Fotbalový svátek je tady. Po čtyřech letech znovu odstartovalo Mistrovství Evropy ve fotbale, které tentokrát hostí Německo. Zápasy se tak hrají skutečně blízko a byl by hřích na ně nevyrazit.

EURO 2024 je v pořadí sedmnáctým šampionátem starého kontinentu. Odstartovalo 14. června a deset německých měst jej bude hostit až do 14. července. Na závěrečný turnaj se probojovalo celkem 24 reprezentací, tu českou nevyjímaje. Našim tak bude fandit určitě každý, nicméně vidět v akci reprezentaci Německa, Španělska, Itálie či Francie určitě také není k zahození. Italové obhajují zlaté medaile, Němci a Španělé pozici týmů, které se z titulu radovaly historicky nejčastěji. Po trávnících se budou pohybovat hvězdy, jako je Mbappé, Cristiano Ronaldo nebo český kapitán Souček. Prostě zážitek na celý život.

Ten navíc může korunovat i úspěch naší reprezentace. I když nepatříme k favoritům, bez šancí rozhodně také nejsme. Naše mladé mužstvo má chuť ukázat svou sílu. Spousta odborníků ho přirovnává k tomu z roku 1996. Pamatujete na tehdejší stříbro? Za zopakování bychom se nezlobili, že?

Naplánujte si cestu na EURO

Za čtyři roky bude mistrovství Evropy hostit Velká Británie a Irsko a v roce 2032 Itálie a Turecko. Blíž to na zápasy těch nejlepších národních reprezentací starého kontinentu hezky dlouho mít nebudeme. Tuto jedinečnou šanci by si neměl nechat ujít žádný fotbalový fanoušek. Vyrazte do Německa alespoň na jeden zápas, i kdyby zrovna neměli hrát naši.

Jak už jsme zmínili, šampionát hostí celkem deset německých měst: Berlín, Mnichov, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkrichen, Hamburk, Frankfurt, Düsseldorf, Kolín nad Rýnem a Lipsko. Kdo zná hokejový systém, kdy každé město hostí zápasy jedné základní skupiny, bude zmaten. Tady je to poněkud chaotičtější. Třeba naši odehráli první zápas s Portugalskem v Lipsku, s Gruzií a s Tureckem změří síly v Hamburku.

Zejména Red Bull Arena v Lipsku je pro Čechy ideální destinací. Toto město totiž leží jen pár desítek kilometrů od českých hranic a v pohodě sem dojedete autem. Další stadiony už jsou pro našince poněkud více vzdáleny. Další dva zápasy našich v Hamburku pak mohou být doslova logistickým oříškem. Z Prahy jste v tomto přístavním městě autem asi za šest hodin. Autobusový spoj nebo kombinace vlaku a autobusu bude minimálně o hodinu delší. Vzhledem k přestupu si pak příliš nepolepšíte ani, pokud se rozhodnete na naše zápasy letět.

Ať už si ale vyberete zápas v kterémkoli s pořádajících měst, vyplatí se zopakovat si základní pravidla, jak za cestu ušetřit:

  • Cestujte ve skupině a využívejte skupinových slev.
  • Jízdenky si rezervujte předem, a to s co možná největším předstihem.

Jet šest hodin na zápas a pak hned zase zpátky, to se vám asi chtít nebude. Rozhodně lepší je sehnat si ubytování a z celé akce si udělat několikadenní výlet. Jasně, tento nápad určitě nebudete mít sami, najít prázdný hotel v termínu šampionátu nebude hračka a ceny naopak budou určitě vyšší než jindy, ale vyplatí se to. Pokud navíc využijete některý z prověřených bookovacích webů, můžete sehnat ubytování levně. Snadno se pak doklikáte i k hotelům a penzionům, které neleží daleko od stadionu, nebo k nim vede přímý spoj veřejné dopravy.

A když je řeč o několikadenním výletu, nesmíte vynechat ty nejzajímavější atrakce a turistické taháky. A že jich v Německu je! V Hamburku vám nesmí ujít kouzelný Miniatur Wunderland. Pokud máte namířeno na jih Německa, v Rustu najdete jeden z nejúžasnějších zábavních parků v Evropě - Europa Park. Na samém jihu pak stojí ikonický zámek Neuschwanstein. A to je jen malá ochutnávka. Německo toho nabízí mnohem více. Uvidíte, že si vyberete to své.

Pokud si chcete (nejen) fotbalový výlet na Euro ještě více opepřit, povzneste zážitek ze zápasů na vyšší úroveň a zkuste si vsadit, například u sázkové kanceláře Kingsbet. Uvidíte, že s tiketem v telefonu budete každý gól prožívat ještě intenzivněji.

Euro 2024 v Německu je skvělá příležitost pro každého českého fotbalového fanouška vidět ty nejlepší hráče i týmy Evropy naživo. Vyrazte autem nebo hromadnou dopravou do jednoho z deseti hostitelských měst a užijte si unikátní atmosféru, kterou umí vykouzlit jen takový fotbalový národ, jakým jsou právě Němci. Při té příležitosti tu ale zůstaňte alespoň pár dní a poznejte ta nejzajímavější místa v okolí. A hlavně fanděte našim!

Ohodnoť článek

Štítky Německo, Evropa, národní tým, fotbal, Hamburk, Mistrovství Evropy ve fotbale 2024, Lipsko, výlet, průvodce, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průvodce pro české fanoušky: Jak se dostat na zápasy EURO 2024  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.