Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sestavte si kuchyni svých snů

PR článek

Máte starou linku, která vyhovovala možná vašim rodičům nebo prarodičům, ale svá nejlepší léta už má za sebou? Rádi byste si vytvořili útulnou kuchyni, ve které bude radost vařit? Pak čtěte dále.

Co může být do vaší kuchyně inspirace?

Kuchyně jako pracovní prostor

Každý z nás ji doma má, a kdo ne, ten si ji zařídí. Kuchyně je místem, kde se toho odehrává spousta, kromě jiného se tu vaří, stoluje, povídá. Během vaření tu také vzniká teplo, takže je důležité zajistit větrání a kuchyň správně orientovat. Ideální je orientace na sever, severovýchod nebo východ, vzhledem k tomu, že jde o pracovní prostor a vy sem potřebujete nosit nákupy, tak je dobré, když se nachází také blízko vchodu do domu.

Řešíte jen kuchyň, nebo i další místnosti?

Kuchyň je důležitým místem v každém bytě, každá má ale jiné prostorové možnosti. Někdo se musí spokojit s malou kuchyňkou, kam se sotva vejde malá linka, jiný má prostoru habaděj a nemusí se ničím omezovat. Kuchyň se také dá spojit s dalšími prostory, zejména s jídelnou nebo obývacím pokojem. Právě propojení kuchyně a obýváku je v poslední době velmi oblíbeným řešením, všichni jsou si blízko, a to i při vaření.

Zaměřeno na tvar kuchyně

Teď už přichází na řadu samotný výběr kuchyně. Než se do něj ale pustíte, nakreslete si plánek prostoru, do kterého zanesete rozměry prostoru, i jeho zvláštnosti. Kde máte odpad? Kde okno, zásuvky nebo nějaký ten výklenek, který musíte vzít v potaz? Podle toho pak zvolte tvar kuchyňské linky. Do úzkých prostor se hodí jednořadé kuchyně, další možností jsou kuchyně do L, do G nebo do U.

Jaký design zvolíte?

Ty tam jsou časy, kdy se kuchyně v domácnostech nápadně podobaly, protože nebylo moc na výběr. Dneska už si můžeme vybírat, nabídka je opravdu široká. Jak máte zařízený zbytek interiéru? Kuchyně by neměla nijak zásadně vybočovat. Dáváte přednost rustikálnímu stylu, který vnese domů i kousek přírody, nebo raději tomu modernímu, který jde s dobou? IN je i skandinávský styl, který preferuje minimalismus, čisté linie bez zbytečných příkras a vzdušnost?

Samozřejmě je vhodné myslet i na zadní vrátka a při rekonstrukci kuchyně nezapomenout i na pojištění domácnosti.

Ohodnoť článek

Štítky kuchyně, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sestavte si kuchyni svých snů  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.