Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak efektivně využívat ČEZ Battery Box v různých ročních obdobích

PR článek

Existuje mnoho způsobů, jak ušetřit za energie, zateplením fasády domu počínaje a využíváním fotovoltaických systémů konče. Právě u fotovoltaiky můžete implementovat i další technologie, jako je například ČEZ Battery Box, které následně použijete třeba na vytápění. Co ČEZ Battery Box nabízí a jak s ním můžete naložit v různých ročních obdobích? Na tyto otázky naleznete odpovědi v našem článku.

Nejen zateplení fasády, střechy nebo oken pomůže vašemu domu ušetřit na energiích. Investováním do fotovoltaiky a ČEZ Battery Boxu zefektivníte využití slunečních paprsků, jež pomocí solárních panelů generují elektřinu. Zmíněný Battery Box ukládá přebytečnou energii, která se ihned nespotřebuje, na později a umožňuje úplnou nebo částečnou nezávislost na distribuční síti elektrické energie.

Fotovoltaika a zapojení ČEZ Battery Boxu

Fotovoltaické systémy využívají sluneční energii k výrobě elektřiny prostřednictvím solárních panelů. Touto elektřinou lze pokrýt energetickou spotřebu domácnosti. Slunce však nesvítí nepřetržitě, a proto je klíčem k odemknutí širšího solárního potenciálu právě ukládání nadbytečné elektřiny. Zde přichází na řadu ČEZ Battery Box, který funguje jako úložný systém pro solární energii. Akumuluje nadbytečnou elektřinu vyrobenou solárními panely během slunečných dnů a umožňuje její využití v noci, nebo když je zataženo.

Jak konkrétně Battery Box pomůže v jednotlivých ročních obdobích?

  • Zima

V zimě se přes den mnoha slunečních paprsků nedočkáme. Jejich nedostatek snižuje výkon fotovoltaické elektrárny, která tak pracuje zhruba na 20 %. Avšak v době, kdy je slunce nejsilnější, tedy v poledne, bývají domácnosti prázdné – členové jsou například v práci nebo ve škole. ČEZ Battery Box uchovává přes den nastřádanou energii a šetří ji pro budoucí potřebu, kdy se členové domácnosti vrátí zpět. Box lze také přepnout do zimního režimu. Zimní provoz zajistí plně nabitou baterii pro případ výpadku. Ten díky zapojenému systému ani nepocítíte.

  • Léto

V létě, kdy slunce svítí intenzivně, ČEZ Battery Box ukládá nadbytečnou energii vyrobenou solárními panely během celého dne. Tato energie může být využita k pohonu klimatizace nebo ventilace, což snižuje náklady na chlazení domu.

  • Přechodná období

Během jarního a podzimního období je střídání slunečných a oblačných dnů běžné. ČEZ Battery Box v těchto obdobích pomáhá optimalizovat využití solární energie tak, aby bylo co nejefektivnější.

Celkově vzato, ČEZ Battery Box představuje účinný způsob, jak maximalizovat zapojení solární energie do chodu domácnosti po celý rok. To pomáhá nejen snižovat náklady na energii, ale také minimalizovat ekologickou stopu domu, což je krok směrem k udržitelnějšímu a energeticky efektivnějšímu bydlení.

Ohodnoť článek

Štítky ČEZ, roční období, energie, elektřina, solární panel, sluneční energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak efektivně využívat ČEZ Battery Box v různých ročních obdobích  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.