Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pořizujete si novou šatní skříň? Poradíme vám s výběrem, abyste nešlápli vedle

PR článek

Tento poměrně velký kus nábytku najdeme takřka v každé domácnosti, ale vybrat tu pravou šatní skříň není nic jednoduchého. Možná proto, že si pořizujeme místo, kde se estetika setkává s praktičností, kde každý designový prvek má svůj význam. Dnes jsme si pro vás připravili průvodce, který vám s výběrem té pravé pomůže.

Nejprve je potřeba změřit prostor

Prvním krokem by rozhodně mělo být měření místa, na kterém by se měla vaše nová šatní skříň nacházet. Zkuste přesně zjistit výšku, šířku a hloubku místa, kde bude umístěna. To vám umožní vyhnout se chybám při samotném nákupu. Vyhnete se tak problému, že skříň bude příliš malá nebo naopak příliš velká.

Celková kapacita a velikost úložného prostoru

Dalším důležitým faktorem je samotná kapacita. Je potřeba si uvědomit, kolik oblečení, bot a jiných doplňků budete potřebovat umístit. Případně pro ušetření místa můžete pro uložení bot využít raději předsíňový botník a nechat si tak místo na důležitější věci. Šatní skříně s různými oddíly, věšáky a policemi, případně úložnými koši vám pomohou lépe organizovat váš šatník.

Design

Měla by být nejen funkční, ale také estetickým prvkem vašeho interiéru. Zvažte design, barvu a materiál, který bude ladit s celkovým stylem vašeho domova. Vybírejte tedy tak, aby se vám do bytu také hodila. Navíc taková zrcadla nebo skleněné prvky mohou opticky zvětšit prostor a přidat do místnosti světlo.

Zdroj: New Africa / Shutterstock.com

Typ dveří

Může se to zdát jako malá věc, ovšem ve výsledku to může být jeden z velmi důležitých rozhodnutí. Posuvné dveře šetří místo, zatímco otevírací dveře mohou poskytnout lepší přístup ke všem částem skříně najednou. Zvažte, který typ dveří nejlépe vyhovuje vašim potřebám a prostoru, který máte k dispozici. Mohlo by se také stát, že se do vaší skříně kvůli nedostatku místa vůbec nedostanete.

Materiál a kvalita

Funkční věci již máme zdárně za sebou a nyní je třeba se zaměřit na to, z čeho bude vyrobena. Investice do kvalitního materiálu zajišťuje trvanlivost a odolnost. Dřevo nebo moderní kompozitní materiály mohou být skvělým řešením, které poskytne rovnováhu mezi estetikou a funkčností.

Recenze a zkušenosti jiných

Vše potřebné máme vybráno a blížíme se tak k samotnému závěru. U tohoto bodu byste již měli mít několik vybraných modelů, mezi kterými se pravděpodobně rozhodujete. Zde by vám mohly pomoci recenze a zkušenosti jiných nakupujících. Navíc takhle nejlépe zjistíte všechny pro a proti, které vámi zvolený kus nábytku nabízí.

Vybrat ideální šatní skříň vyžaduje rozhodnutí na základě vašich potřeb, volného prostoru a vkusu. Dejte si záležet, protože tenhle kus nábytku vás bude provázet dlouhá léta.

Ohodnoť článek

Štítky materiál, nábytek, interiér, styl, obuv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořizujete si novou šatní skříň? Poradíme vám s výběrem, abyste nešlápli vedle  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.