Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nástrahy levných nájmů: Jak se nenechat napálit

PR článek

Každý určitě touží po bydlení za hubičku, které bude splňovat 10 z 10 jeho požadavků. Je ale třeba nenechat se nachytat na příliš nízkou cenu a udělat si pořádný průzkum trhu, abyste nenaletěli podvodníkům. Podezřele levný nájem může napovědět o možných problémech s bytem, které mohou souviset s vysokými náklady na provoz, s lokalitou, hlukem a s dalšími nepříjemnostmi, které s domovem spojené mít rozhodně nechcete.

Cena by měla mít své odůvodnění

Ceny nemovitostí se nějakým způsobem vyvíjejí v čase a málokdy se stává, že by v nabídce bytů stejné kategorie byly mezi jednotlivými inzeráty velké cenové rozdíly. Pokud tomu tak je a narazíte třeba na extra levný pronájem bytu v Praze, nenechte se unést na vlně radosti a začněte prověřovat. Je možné, že vás potkalo štěstí a majitel či realitka byt nabízí za mnohem lepší peníze než ostatní, ale také to může znamenat, že nízká cena má svůj důvod, který snižuje její výhodnost. Spojte se tedy s makléřem a nechte si cenu dopodrobna vysvětlit.

Vždy si vyžádejte prohlídku bytu

Kolikrát už jste se nechali na internetu nachytat a koupili jste si něco, co v reálu vypadalo úplně jinak než na obrázku? Alespoň jednou se to patrně stalo každému. Pokud sháníte pronájem bytu v Brně či kdekoliv jinde po republice na vlastní pěst, je důležité neřídit se pouze obrázky a popisem nabízeného bydlení, ale dojít se do bytu osobně podívat. Sjednejte si prohlídku, při které se sami přesvědčíte, zda byt a jeho okolí odpovídají vašim potřebám. Projděte se kolem bloku, zaměřte se na světlo a hluk v bytě a zkuste si na místě představit, jak byste byt vybavili a zařídili. Občas se totiž stává, že více metrů čtverečních ve výsledku neznamená více prostoru na bydlení.

Neřiďte se pouze cenou, ale myslete i na své potřeby

Především při hledání dlouhodobého pronájmu není chytré příliš slevovat ze svých požadavků. Pokud jste zvyklí na nějaký životní standard, pravděpodobně pro vás bude dlouhodobě neudržitelné vzdát se svých potřeb kvůli ceně bydlení. Malé ústupky možná udělat musíte, ale nikdy by nemělo jít o zásadní věci, které jsou pro vás standardem. To by mohlo vyústit v brzké stěhování jinam, kde se nebudete muset tolik omezovat.

Veronika Decsy
Copywriter

Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nástrahy levných nájmů: Jak se nenechat napálit  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.