Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Objevte okouzlující místa Českého ráje a nedalekého Harrachova: Tipy na skvělé výlety

PR článek

Český ráj a Harrachov se nachází v severních Čechách, přičemž nabízí spoustu zajímavostí, pro které stojí tyto lokality navštívit. Ať už vás zajímá historie, krásná příroda či jiné skvosty, zde si přijdete na své. Stačí jen vyrazit na cestu.

Zámek Sychrov: Klenot severních Čech

V obci Sychrov nedaleko Liberce vás přivítá stejnojmenný zámek. Toto místo má bohatou historii, zámek vznikl na místě původní gotické tvrze, která padla během třicetileté války. Nyní jde o půvabnou stavbu v novogotickém stavu. Využít můžete prohlídku, která vás zavede do krásného interiéru z 19. století. Zajímavostí jsou speciální prohlídky – děti si zamilují vyprávění s princeznou. Pokud chcete zažít něco netradičního, večer je připravena kostýmovaná prohlídka.

Kromě samotné prohlídky si můžete užít výstavu uměleckých předmětů z drahých kovů, různých vynálezů a je zde i výstava panenek. Okouzlí vás také anglický park kolem zámku, ve kterém jsou bazény, čínské jezírko, a hlavně krásná vyhlídka do přírody.

Rumcajsova stezka: Rodinná zábava v přírodě

V okolí Jičína se vine Rumcajsova stezka – naučná trasa o délce 15 kilometrů vás zavede do světa slavného loupežníka Rumcajse, nechybí samozřejmě ani Manka a Cipísek. Jde o skvělý výlet pro rodiny s dětmi. Pokud by pro vás hlavní trasa byla příliš dlouhá, alternativou je Cipískův okruh, která má pouze 3 kilometry. Hlavní stezka nabízí 12 zastavení se zábavnými a poučnými cedulemi. Kromě toho si na jičínském náměstí můžete vyzvednout mapku a úkoly, které vás po cestě zabaví.

Pokud byste rádi prozkoumali více krásných míst, najděte si ubytování v Českém ráji. Získáte tak skvělé zázemí, ze kterého můžete vyrazit kamkoli v okolí a objevovat další zajímavosti.

Ski muzem v Harrachově: Historie lyžování

Harrachov, známý lyžařský ráj, nabízí unikátní Ski muzeum. Prostřednictvím více než 8 tisíc exponátů můžete prožít fascinující příběh lyžování a skoku na lyžích. Prohlédnete si zde historické lyže, skokanskou výbavu i cenně medaile. V tomto muzeu projdete evolucí tohoto sportu a získáte jedinečné zážitky.

Mumlavský vodopád: Přírodní divadlo v Českém ráji

Nedaleko Harrachova se nachází působivý přírodní úkaz. Jde o Mumlavský vodopád – jeden z nejvodnatějších vodopádů u nás. Zaručeně vás ohromí svým vzhledem. Výška dosahuje 12 metrů, pod vodopádem se nachází takzvaná Čertova oka. Jde o prohlubně s průměrem až 6 metrů.

Tuto lokalitu si užijete v jakémkoli ročním období, ovšem nejvíce za to stojí na jaře a v zimě. S příchodem tepla je vodopád mohutnější vzhledem k tání sněhu a ledu. V zimě naopak zamrzá a vzniká tak kouzelný ledopád. Jde o kouzelné místo, které si získá každou romantickou duši. Vyrazte ve dvou a překvapte zásnubním prstenem s diamantem svou milou.

Stezka Po stopách pašeráků: Dobrodružství v Krkonoších

Další zajímavostí v okolí je stezka Po stopách pašeráků. Nachází se v Rokytnici nad Jizerou a zavede vás do zajímavé historie této oblasti. Popisuje období, kdy přes polské hranice cestovali pašeráci zboží. Je zde několik informačních tabulí, které vám přiblíží tuto dobu. Tato stezka navíc navazuje na okruh Okolo Rokytnice, vedou zde i další turistické trasy. Můžete tak výlet spojit s delší procházkou a prohlédnout si krásné okolí.

Vyberte si ubytování v Harrachově – strávíte zde příjemnou dovolenou a budete mít dostatek času na prozkoumání působivého okolí. Ať už jde o přírodu, historii či různé zajímavosti.

Poklady Českého ráje a Harrachova vás okouzlí svou pestrostí. Na své si zde přijde každý. Lokalita se skvěle hodí pro rodinnou dovolenou, ale i párové výlety. Vyrazit můžete do přírody a seznámit se přitom s místní historií, či si jednoduše užít krásné výhledy.

Ohodnoť článek

Štítky Harrachov, Český ráj, příroda, výlet, historie, zámek, vodopád, Severní Čechy, Rumcajs, třicetiletá válka, Sychrov, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Objevte okouzlující místa Českého ráje a nedalekého Harrachova: Tipy na skvělé výlety  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.