Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sportovci hráli pro Pink Bubble. Pro mladé onkologické pacienty se vybralo přes půl milionu

Na privátním hřišti berounského golf klubu se už podeváté odehrál dobročinný turnaj pro Nadační fond Pink Bubble. Podpořili jej podnikatelé i sportovci zvučných jmen, na pomoc mladým onkologickým pacientům se podařilo získat rekordních 642 tisíc korun.

Nadační fond Pink Bubble podporuje mladé lidi, kterým zkomplikovala život rakovina. Plní jim přání, aby se v čase náročné léčby měli na co těšit a z čeho radovat. Poskytuje jednorázovou finanční pomoc v případě nečekané krize spojené s onkologickou léčbou. Několikrát do roka pořádá terapeutické a zážitkové pobyty pro pacienty, kteří už mají aktivní léčbu za sebou, a čeká je návrat do běžného života.

Na vzorně připravené hřiště se vydalo 77 hráčů, mezi nimi i známé osobnosti. Přehlédnout nešlo dva hvězdné útočníky NHL Davida Pastrňáka (Boston Bruins) a Jakuba Vránu (Washington Capitals) nebo bývalého hráče NBA Jiřího Welsche. O pár jamek dál bojovali ve společném flightu golfový nováček, jinak zkušený útočník hokejové Olomouce Vilém Burian, fotbalová legenda Jaroslav Černý (SK Slavia) a bývalý záložník FC Liverpool Vladimír Šmicer.

Turnaj tradičně probíhá formou týmové soutěže. Každý sice hraje na úpravu vlastního HCP, ale 3 nejlepší výsledky ve flightu se nakonec sčítají a nejvyšší stablefordové skóre určí vítězný flight. Vyhlašuje se navíc absolutní vítěz na rány brutto, kterým se s fantastickým skóre 67 ran stal Marek Růžička z týmu Prometheus. Jen o tři rány víc potřeboval ke zdolání hřiště druhý nejlepší hráč Vladimír Šmicer. „Mám obrovskou radost. Jezdím na turnaje Pink Bubble rád, protože holky v nadaci dělají skvělou práci. Fandím jim i těm mladým marodům, kterým nadace pomáhá. A teď mám teda navíc radost jak malej kluk, poprvé v životě jsem zahrál pod par, 70 ran, tomu ani nemůžu uvěřit,“ raduje se vicemistr Evropy z roku 1996.

I Jakub Vrána se s Pink Bubble setkal už dřív, v červnu splnil přání dvanáctiletému Ondrovi. „Než Ondra onemocněl, hrál hokej a během onkologické léčby snil o setkání právě s Kubou Vránou. S pomocí přátel z Nadace Jakuba Voráčka se Ondrovo přání nakonec podařilo splnit. Jakub přivezl dres podepsaný týmem Washingtonu a kšiltovku; co ale bylo ještě dojemnější, že si na Ondru udělal čas, vzal ho stranou a dlouho si spolu povídali. Ondra byl v té chvíli nejšťastnější kluk na světě, vlastně věřím, že mu to vydrželo doteď,“ říká zakladatelka fondu Pink Bubble Martina Šmuková.

Dobročinný golfový turnaj v Berouně patří mezi nejdůležitější projekty, jejichž prostřednictvím Nadační fond Pink Bubble získává na zmíněné aktivity finanční prostředky. Produkční náklady turnaje jsou téměř nulové, veškerý výtěžek proto využije nadace ve prospěch onkologických pacientů. Víc informací o činnosti fondu na webových stránkách www.pinkbubble.cz.

Sportovci také přisypali významné částky do tombolové kasičky, a třeba olomoucký Vilém Burian patří mezi pravidelné štědré přispěvatele na splněná přání „bublinek“, jak říkají v nadaci mladým onkologickým pacientům.

Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří nám fandí. Sportovní redaktorce České televize Ivaně Chvátalové za moderování turnaje, týmu Beroun Golf Clubu za perfektní zázemí, také společnosti KampaGroup za catering – navzdory krizi nás opět podpořili zcela nezištně. A také všem firmám a jednotlivcům, kteří zaplacením startovného poskytli dar NF Pink Bubble. I za příspěvky do kasičky děkujeme, díky posílám svým kolegyním v nadaci a našim dobrovolníkům,“ doplnila Martina Šmuková.

Charitativnímu turnaji poskytli záštitu prezident Beroun Golf Clubu Vojtěch Matějček a viceprezident Michal Tůma. Jejich lidé se během roku starají téměř výhradně o klubové členy, veřejné turnaje se na privátním hřišti pořádají opravdu výjimečně. „Jedním z mála, který si k nám pouštíme rádi, a dokonce se na něj každoročně těšíme, je právě turnaj nadace Pink Bubble. Letos zakoupením vlastního flightu podpořili Pink Bubble i někteří naši členové, což nás nesmírně těší,“ říká Vojtěch Matějček.


Celkové výsledky turnaje:
S náskokem 14 bodů (153) zvítězil flight České televize ve složení Jiří Welsch, Vendula Adlerová, Mates Bauer a Milan Svoboda. Druhé místo se 139 body obsadil flight Cardif ve složení Jaromír Hrozna, Martin Fibich, Lukáš Bajgar a Jaroslav Řehák. O jeden bod méně (138) stačil na třetí místo flightu manželů Chvátalových ve složení Kateřina Nekolná, Jan Záhořík, Veronika Daňhelová a Filip Neusser. Vložené soutěže: Nearest to pin i ženský longest drive zahrála nejlépe Hana Rajsner z týmu KampaGroup. Longest drive mezi muži odpálil nejdál Mark Vydra z flightu Exclusive Properties.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Šrajerová

Štítky sport, charita, golf, Pink Bubble, pacient, nadační fond, HC Berounští Medvědi, Washington Capitals, Jakub Vrána, Jiří Welsch, Česká televize, Vilém Burian, Vladimír Šmicer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovci hráli pro Pink Bubble. Pro mladé onkologické pacienty se vybralo přes půl milionu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.