Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Praze bude fungovat létající zdravotnický tým. Denně navštíví až pět zařízení

V pražských domovech pro seniory či lidi s postižením budou se zdravotnickou péčí pomáhat takzvané létající zdravotnické týmy. Krizový tým lékařů a sester bude fungovat od pondělí 4. května a dále v pracovních dnech od 08:00 do 18:00. Denně by mohli zdravotníci navštívit čtyři nebo pět zařízení. Dnes to řekla radní Milena Johnová (Praha Sobě). Tým vznikl mimo jiné jako reakce na nákazu onemocněním covid-19 v městském domově seniorů na Chodově a v soukromém zařízení v Michli, kde už několik klientů zemřelo.

„Létající krizový tým poskytne zařízením sociální péče potřebnou zdravotnickou, personální a psychologickou podporu. Výhodou je, že tým lékařů a sester je mobilní a umí operativně reagovat na potřeby každého zařízení," uvedla Johnová.

Krizový tým bude složený z praktického lékaře, lékaře paliativní medicíny, tří mediků a všeobecné zdravotní sestry. Ti budou poskytovat ošetřovatelskou činnost, personální a materiální podporu v pobytových zařízeních. Vyjíždět do těchto zařízení budou podle předem stanoveného harmonogramu návštěv nebo akutně, uvedl ředitel magistrátního Odboru zdravotnictví Martin Ježek. „Společně pracujeme i na jejich pohotovostní činnosti v noci a o víkendech," řekl Ježek. Doplnil, že to záleží na získání dalšího zdravotnického personálu.

Provoz služby budou zajišťovat Městská poliklinika Praha a pražská Zdravotnická záchranná služba.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, létající tým, Praha, senioři, lékař, Milena Johnová, Praha sobě, Michle, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze bude fungovat létající zdravotnický tým. Denně navštíví až pět zařízení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.