Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Porodnice v Podolí dostala pokutu čtvrt milionu za špatný postup při prodloužení smlouvy na úklid

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potrestal Ústav pro péči o matku a dítě v pražském Podolí pokutou 250 tisíc korun za chybný postup při uzavírání dodatků ke smlouvě na úklid z roku 2018.

Porodnice měla se společností Sal uzavřenou smlouvu o úklidu na čtyři roky od srpna 2018. V průběhu trvání smlouvy ale uzavřela se společností celkem pět dodatků, kterými trvání smlouvy prodloužila o 13,5 měsíce.

Tím došlo k významnému rozšíření rozsahu plnění, tedy k podstatné změně smlouvy, přičemž u čtyř z dodatků nebyly splněny podmínky pro aplikaci žádné z výjimek, které zákon upravuje. Nezákonným uzavřením dodatků mohl zadavatel ovlivnit výběr dodavatele. Nelze vyloučit, že v případě řádné soutěže o úklidové služby v areálu nemocnice by zadavatel obdržel od jiných dodavatelů nabídky s nižší cenou," uvedl úřad ve zprávě.

Ústav pro péči o matku a dítě nakonec v květnu 2023 zahájil otevřené zadávací řízení a s vybraným dodavatelem uzavřel smlouvu na navazující veřejnou zakázku.

Antimonopolní úřad se případem zabýval na základě obdrženého podnětu a pokutu uložil příkazem. Porodnice proti němu nepodala odpor, rozhodnutí je tak pravomocné a ústav musí pokutu zaplatit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Ústavu pro péči o matku a dítě

Štítky Ústav pro péči o matku a dítě, pokuta, smlouva, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, přestupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice v Podolí dostala pokutu čtvrt milionu za špatný postup při prodloužení smlouvy na úklid  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.