Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Nemocnice Motol varuje před nebezpečným trendem imitování piercingu pomocí magnetů

Ve Fakultní nemocnici Motol je momentálně hospitalizováno 5 dětí, které v rámci zkoušení nového TikTokového trendu omylem spolkly pár malých magnetů. Jedna z pacientek měla štěstí a magnety z ní vyšly bez problémů, ostatní pacienti jsou na tom hůř a dva z nich podstoupili akutní operaci.

Trend kolující na sociální síti TikTok spočívá v tom, že mladí lidé pomocí malých silních magnetů imitují piercing, např. jazyka. Následně ale omylem malé megnety spolknou. „Při spolknutí více magnetů nebo magnetu a kovového předmětu hrozí jejich spojení, které může k sobě přitáhnout např. žaludek a střevo a způsobit jeho poškození nebo i dokonce proděravění (perforaci), zánět a v některých případech i ohrožení života,“ popisuje FN Motol na svých webových stránkách.

Jedna z hospitalizovaných pacientek je po spoklnutí bez potíží, pár magnetů jejím trávicím traktem prošel bez problémů. Zbylí pacienti zůstávají hospitalizování a dva museli podstoupit akutní operaci, při které došlo k vyjmutí magnetů chirurgem.

Fakultní nemocnice se odkazuje na příběz z Velké Británie, kde už v lednu letošního roku zemřel osmiletý chlapec po té, co megnety v jeho střevech napáchaly tak velké škody, že to dětské tělo nezvládlo a po několika dnech urputných bolestí chlapec zemřel.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Dolečková, Se svolením magnetik.cz

Štítky zdraví, trendy, nebezpeční, magnety, FN Motol, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Motol varuje před nebezpečným trendem imitování piercingu pomocí magnetů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.