Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Praze je 48 případů nákazy koronavirem, šest hospitalizovaných

V Praze bylo do středy 48 případů nákazy koronavirem. Na Bulovce je šest hospitalizovaných, jeden na JIP. Kromě Itálie a USA přijeli z Izraele. Dalších 12 lidí v nemocnici čeká v izolaci na výsledky testů. Vyplývá to z informací premiéra Andreje Babiše (ANO) na twitteru, nemocnice na twitteru a na webu pražské hygienické stanice. V Česku bylo k dnešnímu ránu 94 lidí s nemocí COVID-19 z více než 1800 ukončených testů.

V Nemocnici Na Bulovce se léčí šest pacientů. Mezi nimi tři cizinky, které jsou bez příznaků a mohly by být v domácí karanténě. Tyto dvě dívky z USA a Ekvádoru patří mezi první v Česku prokázané případy, studují v Miláně a do Prahy přicestovaly před Vídeň, Budapešť a Brno. Další nakaženou je žena z Afghánistánu.

Čtyři hospitalizovaní jsou Češi. "Jeden pacient je ve vážném zdravotním stavu na JIP se zavedenou plicní ventilací. Jeho stav komplikuje přidružené chronické onemocnění," uvedla nemocnice. Zřejmě jde o muže, který pracoval v Praze jako řidič taxi a u nějž hygienici nedokázali odhalit, odkud se nakazil.

Vláda vyhlásila nouzový stav. Zakazují se akce nad třicet osob i návštěvy restaurací ve večerních hodinách

Vláda dnes vyhlásila až na třicet dní nouzový stav a tím zesílila bezpečnostní opatření proti nákaze koronavirem. Jedním z opatření je zákaz divadelních, hudebních, kulturních, sportovních, filmových, náboženských, tanečních, uměleckých i...

Podle Babiše se podařilo jeho kontakty dohledat. "Všech 96 zákazníků řidiče jsme dosledovali a byli jsme informováni hygienou, že jsou v karanténě," řekl na tiskové konferenci po jednání vlády. Podobně hygienici zjistili také asi 65 pacientů lékaře z Prahy, který dva dny po návratu z Itálie ordinoval. Hygienici identifikovali 15 skupin se stejným zdrojem nákazy, objevují se podle Babiše ale už i případy, které s nimi nesouvisí.

Klinika infekčních chorob na Bulovce, kde jsou pražští pacienti hospitalizováni, má 168 lůžek. Další infekční oddělení mají Thomayerova nemocnice v Krči, Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích a Fakultní nemocnice v Motole.

Z nových případů, které se v Praze prokázaly do středečních 17:00, je devět dospělých a dvě děti. Jedna z osob se vrátila z Itálie, dvě z Izraele. "Šest nových laboratorně potvrzených případů se pohybovalo v těsné blízkosti již dříve diagnostikovaných nemocných. Tři nové diagnózy souvisí s nákazou v rámci rodiny," uvedla na webu ředitelka Hygienické stanice Hlavního města Prahy Zdeňka Jágrová.

Autoři

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Praha, COVID-19, infekční onemocnění, nemocnice, Twitter, Andrej Babiš, Nemocnice Na Bulovce, Itálie, USA, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze je 48 případů nákazy koronavirem, šest hospitalizovaných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.