Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U ženy z Prahy 6 testy potvrdily koronavirus. V Česku je osm nemocných

Testy prokázaly v Česku další tři pozitivní případy nákazy novým typem koronaviru. Jde o dva příbuzné ženy z Děčína, u které se nákaza potvrdila dříve, a ženu z Prahy 6, kterou testovala soukromá laboratoř. V tiskové zprávě o tom dnes odpoledne informovalo ministerstvo zdravotnictví. Celkem je v zemi už osm nemocných.

Dva nové případy pocházejí z okolí dvou již dříve nakažených z Děčína. „Oba dva byli do výsledků testů izolováni v domácí karanténě a oba budou ode dneška hospitalizováni v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Rodina se vrátila z oblasti Veneto v Itálii," uvedla mluvčí ministerstva Gabriela Štěpányová.

Třetí potvrzený vzorek testovala soukromá laboratoř a později byla přítomnost nukleové kyseliny viru potvrzena i v Národní referenční laboratoři Státního zdravotního ústavu. „Vzhledem k tomu, že neexistuje potvrzení o kvalitě původního vzorku, byl v Nemocnici Na Bulovce u dané pacientky odebrán vzorek nový a odeslán znovu na vyšetření do Národní referenční laboratoře," dodala. Oficiálně potvrzený výsledek má být znám dnes večer.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Praha, Česko, laboratoř, Děčín, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Itálie, Státní zdravotní ústav, Nemocnice Na Bulovce, Benátsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U ženy z Prahy 6 testy potvrdily koronavirus. V Česku je osm nemocných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.