Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Prahy míří opravdová zima. Bude až třináct pod nulou, hrozí omrznutí

Nový týden dnes začal pořádně mrazivě, teploty podle meteorologů ale ještě klesnou. Přes den má být dnes pět pod nulou, večer a v noci na úterý se mohou v Praze dostat až mínus třinácti. Lidé by si měli dát pozor na prochladnutí a omrznutí.

Český hydrometeorologický ústav vydal před silným mrazem varování, v Praze platí od dnešních osmi večer až do čtvrtečních desíti dopoledne. Dnes večer teploty spadnou k mínus jedenácti, v okrajových částech města až ke třinácti pod nulou. Přes den se pak budou pohybovat mezi mínus pěti a mínus třemi. 

Stejně bude i v noci na středu, přes den už se o jeden stupeň oteplí. V noci na čtvrtek už by teploty měli klesnout maximálně k desítce. 

Praha začíná stavět protipovodňovou ochranu, zastaví i plavbu lodí na Vltavě v centru

Hlavní město kvůli zvýšenému průtoku Vltavy upouštěním vody z vltavské kaskády přistoupilo k dalším protipovodňovým opatřením. Znovu uzavře všechny náplavky a nechá postavit některé prvky mobilní protipovodňové ochrany. V centru Prahy také...

Před prochladnutím a omrznutí nechráněných částí těla by se lidé podle doporučení meteorologů měli chránit teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. „Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb,“ napsal webu Český hydrometeorologický ústav na svém webu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky počasí, varování, mráz, Praha, Český hydrometeorologický ústav

Do Prahy míří opravdová zima. Bude až třináct pod nulou, hrozí omrznutí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.