Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Muž nechal psa v rozpáleném autě, strážníkům lhal že je v nemocnici

Strážníci ve spolupráci s hasiči zachránili v Praze 4 psa, kterého majitel nechal v zaparkovaném autě na přímém slunci. I když měl stažená okénka, pes se ve voze přehříval, venku přece jen bylo přes třicet stupňů. Muž městské policii tvrdil, že je hospitalizován v nedalekém IKEMu, tam o něm ale nikdy neslyšeli.

Na psa v autě v ulici K Výzkumným ústavům upozornili včera v pondělí 21. srpna kolem třetí odpoledne. Dispečink tam poslal hlídku a zkontaktoval majitele. 

„Dvaadvacetiletý muž uvedl, že je hospitalizován v nedalekém IKEMu, je připojený na kapačky, ale zkontaktuje kamarádku, která psa převezme,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Psa tam prý nechal jen na dvacet minut.

Dispečink ale z předchozích záznamů jeho telefoního čísla zjistil, že majitele za podobnou věc už jednou nahlásili a on měl naprosto stejnou výmluvu. Volali mu proto znovu a on si stál za svým. 

„Na základě těchto tvrzení se hlídka vydala do zmíněného nemocničního zařízení ověřit pravdivost informací. Na recepci bylo zjištěno, že dotyčný nikdy nebyl hospitalizován a na místě není ani zaměstnán,“ uvedla Seifertová.

Při konfrontaci se pak přiznal, že je pracovně v Teplicích a celou historku o hospitalizaci si vymyslel. 

Přivolaní hasiči nakonec rozbili pravé zadní okénko a přehřátého psa vysvobodili. Na místo pak přišla i zmíněná kamarádka majitele, neměla u sebe ale klíče od auta. Napojeného psa jí předali a celou záležitostí se bude zabývat správní orgán. 

Na hlídku, které se podařilo zjistit telefonní číslo majitele vozu, čekala po zkontaktování moc pěkná historka. Dvaadvacetiletý muž uvedl, že je hospitalizován v nedalekém IKEMu, je připojený na kapačky, ale zkontaktuje kamarádku, která psa převezme. 

Díky následnému zjištění, že podobná událost již byla v minulosti oznámena a že vnitřek vozidla vykazuje poškození odpovídající opakovanému pobytu čtyřnohého pasažéra, strážníci zkontaktovali majitele podruhé. Opět tvrdil, že je hospitalizován a brzy nebude moci mluvit. 

Při následné konfrontaci majitel psa přiznal, že si vše vymyslel a nyní se nachází pracovně v Teplicích. Po příjezdu vozu hasičského záchranného sboru bylo rozhodnuto o rozbití pravého zadního okénka, kterým byl pes bezpečně vysvobozen. Za neustálé kontroly zdravotního stavu, byl chlupáč napojen a předán zmiňované kamarádce, která se na místo sice dostavila, ale klíče od vozu u sebe neměla. Celou záležitostí se bude nadále zabývat příslušný správní orgán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky hasiči, městská policie, pes, auto, nemocnice, Praha 4

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Řepová

Hodná paní (slečna), která pejskovi zavolala pomoc. A díky policistům a hasičům za záchranu.

Středa, 23. srpna 2023, 11:16Odpovědět

Libor Burian

Hlídal něco v autě ? Proč lhal,aby někoho nenapadlo auto pořádně prohledat ? Proč byl připraven lhát o IKEM ? Je dobře že si lidé uvědomují že je to často na nich, pokračujte,šikana na školách,pracovistich,domácí násilí. Není slyšet o mecenáši dobra Janečkovi, snad se nevyčerpal bojem o Hrad. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Středa, 23. srpna 2023, 11:49Odpovědět

Libor Burian

Zaplatí všechnu tu práci ?Lhář,podvodník,recidivista,dýler ? Těším se na další článek. O důvodech dnešního stavu bahna čtěte více ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Středa, 23. srpna 2023, 03:36Odpovědět

Muž nechal psa v rozpáleném autě, strážníkům lhal že je v nemocnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.