Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

V centru Prahy unikal čpavek, hasiči museli zasáhnout ve speciálních oblecích

Přes tři hodiny trval zásah pražských hasičů u sportovního areálu v Praze 1. K večeru tam začal unikat čpavek z chladícího zařízení. Proběhla evakuace lidí z přilehlého objektu, poté hasiči zřídili dekontaminační stanoviště, oblékli protichemické oděvy a únik zastavili.

Do Kozí ulice na Starém Městě přijely jednotky ze čtyř stanic včera po sedmé večer. Hlášen tam byl únik čpavku, jak později zjistili, bylo to z objektu, který v zimě chladí tamější venkovní kluziště.

Hasiči rychle evakuovali dvaadvacet lidí z přilehlé budovy a dali se do práce. Vytyčili nebezpečnou zónu a nachystali dekontaminační stanoviště.

„S probíhajícím zásahem byli také seznámeni zástupci nemocnice Na Františku a první pražské městské části. Evakuace osob z nemocnice a dalších přilehlých objektů nebyla nutná,“ informoval ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Daniel Fík.

V protichemických oblecích pak únik čtvrt hodiny před jedenáctou v noci zastavili. Na pomoc si také pozvali technika, se kterým konzultovali odstavení chladící technologie. „Na základě doporučení servisního technika byla technologie uzavřena a proběhlo odpouštění zbytkového tlaku zařízení přes vodní lázeň,“ popsal Fík. Kontaminovanou vodu dnes v barelu odveze firma Dekonta.

Podle mluvčího se čpavek nerozšířil do okolí a neohrozil místní obyvatele.


 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha

Štítky hasiči, únik, čpavek, zásah, evakuace, chlazení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Prahy unikal čpavek, hasiči museli zasáhnout ve speciálních oblecích  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.