Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od ledna zemřeli v Praze na chřipku tři lidé. Výrazněji stoupá počet nemocných dětí

V Praze mírně ubylo hlášených případů chřipky a akutních infekcí dýchacích cest. Dál výrazněji stoupal jen počet nemocných dětí do pěti let, méně přibylo žáků do 14 let. Nemocných je tento týden podle informací na webu Hygienické stanice Hlavního města Prahy zhruba 1520 na 100 tisíc obyvatel. Minulý pátek hygienici ohlásili v ČR plošnou epidemii. Některé pražské nemocnice omezily návštěvy na vybraných odděleních.

Tři lidé zemřeli

„Mírný nárůst je stále ve věkových kategoriích do pěti let a šest až 14 let, naopak ve vyšších věkových skupinách již dochází k mírnému poklesu," uvedla na webu ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová.

Hygienikům akutní infekce dýchacích cest svých pacientů hlásí v Praze 102 praktických lékařů, kteří mají v péči přes 165 tisíc lidí. Nemocných nahlásili zhruba 19 500. V nemocnici skončili v Praze za uplynulý týden další tři lidé s vážným průběhem chřipky. Od ledna jich bylo devatenáct a tři z nich zemřeli.

Pražské nemocnice omezují návštěvy

Pražské nemocnice omezují kvůli chřipce návštěvy některých oddělení. Ústřední vojenská nemocnice má zákaz na oddělení všeobecných interních lůžek, oddělení dlouhodobé péče a oddělení ošetřovatelské péče. Dřívější zákaz o další kliniky rozšířila Thomayerova nemocnice v Krči, uzavřená už jsou dětské a infekční oddělení, plicní, interní a revmatologická klinika a oddělení geriatrie a následné péče. Od pátku je pro návštěvy uzavřená také LDN - Centrum následné péče Fakultní nemocnice v Motole. Zákaz platí také v celé Nemocnici Na Františku.

Naopak Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) na facebooku informoval, že návštěvy kvůli chřipce omezovat nebude. Lidé by ale měli chodit jen zdraví, případně požádat o ústenku, a bez dětí do 15 let. Doporučuje také omezit návštěvu na nejvýše dvě osoby po dobu 15 minut.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemoc, zdraví, chřipka, Praha, návštěva, nemocnice, Hygienická stanice hlavního města Prahy, Česko, Zdeňka Jágrová, Krajská hygienická stanice, Ústřední vojenská nemocnice, Fakultní nemocnice v Motole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od ledna zemřeli v Praze na chřipku tři lidé. Výrazněji stoupá počet nemocných dětí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.