Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Policisté v Praze zachránili život dvěma mužům během devíti hodin

Hlídky pražských policistů zasahovaly v průběhu devíti hodin u dvou kolabujících mužů a oběma zachránily život resuscitací. Jednomu vypovědělo srdce v Radlické ulici, druhému u autobusové zastávky Šmukýřka.

K muži, který přestal dýchat v ulici Radlická, pomoc volali 8. dubna po půl jedenácté večer. „Policisté při příjezdu na místo zahlédli skupinku mávajících osob, která je navedla přímo k muži, který zkolaboval,“ popsal na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Zatímco jeden z policistů prováděl na pětapadesátiletém muži nepřímou srdeční masáž, další chystal defibrilátor a lepil elektrody. I když se ho podařilo oživit, ještě nebylo vyhráno.

„Přivolaní záchranáři ihned zahájili další úkony spojené s obnovením základních životních funkcí, zatím co policisté pokračovali v nepřímě srdeční masáži až do jejího ukončení na pokyn lékaře, který konstatoval, že se u pacienta podařilo obnovit základní životní funkce a dýchání,“ uvedl Hrdina. Muže si pak záchranáři převzali a odvezli do nemocnice.

Ke druhému případu vyjeli po deváté ráno. Nedaleko zastávky Šmukýřka v Praze 5 se zhroutil jednaosmdesátiletý senior a přestalo mu bít srdce. „Na místě byli první policisté pohotovostní motorizované jednotky, kteří již prováděli laickou resuscitaci a tak společně s nimi pokračovali v oživování až do příjezdu záchranné služby,“ sdělil Hrdina.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, záchranáři, kolaps, defibrilátor, pomoc, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté v Praze zachránili život dvěma mužům během devíti hodin  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.