Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražští hygienici rozdali v prosinci pokuty za sto třicet tisíc

Zaměstnanci Hygienické stanice hlavního města Prahy během prosince provedli 85 kontrol stravovacích zařízení a udělili devatenáct pokut v celkové výši 136 tisíc korun. Objevili třeba potraviny na špinavé zemi, ulepenou vzduchotechniku nebo znečištěný výrobník ledu.

Hygienici si v posledním měsíci minulého roku posvítili na různé podniky, které nabízejí stravovací služby. Jednalo se o klasické restaurace, rychlá občerstvení, pevné i mobilní stánky na vánočních trzích, jídelny a vinárny. Celkem jich bylo 85. Celý seznam najdete zde.

Podněty pro kontroly přicházení i ze strany veřejnosti, takových provedli celkem šestnáct. Lidé si nejčastěji stěžovali na nedostatečnou provozní hygienu.

„V důsledku špatných praktických postupů se nadále objevují případy lidí, kteří po konzumaci pokrmu v restauraci či jídelně mívají zdravotní obtíže. V prosinci takových případů řešila Hygienická stanice hlavního města celkem 8. V plné polovině se tyto podněty po detailním prověření ukázaly jako oprávněné,“ uvedla stanice v tiskové zprávě.
 

Celkem devatenáct pokut hygienici rozdali například za znečištěným strope u vyústění vzduchotechniky či vařené z potravin uchovávané na špinavé zemi v suchém skladu. „Stejně tak by asi nikomu nechutnal ani nápoj, pokud by host viděl špinavý výrobník ledu nebo odpudivý nepořádek na pracovní ploše u stáčení vín v barovém zápultí,“ popsali hygienici.

Částka udělená na pokutách se nakonec vyšplhala na 136 tisíc korun, v součtu pak za rok 2022 hygienici vypsali pokuty za 1,7 milionu.

Ohodnoť článek

Foto Hygienická stanice hl. m. Prahy

Štítky Hygienická stanice hlavního města Prahy, pokuty, kontroly, stravovací zařízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští hygienici rozdali v prosinci pokuty za sto třicet tisíc  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.