Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vyprodané roušky i zrušené zájezdy do Asie. Kvůli koronaviru v Praze zasednou záchranné složky

Lékaři evidují několik podezření nákazy koronavirem v České republice. Dva případy jsou na Opavsku, jeden muž leží na infekčním oddělení nemocnice v Uherském Hradišti. Již dříve jsme informovali, že u pacientky, která byla hospitalizovaná Na Bulovce se koronavirus nepotvrdil, stejně jako u čínského turisty v českobudějovické nemocnici. Ruzyňské letiště vyzvalo aerolinky ke spolupráci v edukaci cestujících.

Bulovka je připravena na pacienty s koronavirem. Pro izolaci jsou připraveny dva pokoje

Nemocnice Na Bulovce je připravena na případné pacienty nakažené koronavirem. Pro osoby nakažené tímto virem má připraveny dva pokoje. V případě, že by se objevil větší počet nakažených, nemocnice je schopna kapacitu izolovaných pokojů navýšit.

Pražský magistrát svolal na dnešek poradu integrovaného záchranného systému, jejíž cílem je prověřit připravenost bezpečnostních složek na případný výskyt koronaviru. Na přijetí případných pacientů s tímto onemocněním je připravena Nemocnice na Bulovce. Právě zde byla hospitalizovaná žena z Brazílie, která cestovala po jihovýchodní Asii. Její výsledky ale byly negativní.

U ženy z Brazílie, která je hospitalizovaná v pražské Nemocnici Na Bulovce, se koronavirus nepotvrdil. Novinářům to dnes řekla Kristýna Herrmannová z Kliniky parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce. Žena je umístěná na běžném...

Koronavirus se šíří z čínského města Wu-chan a vyžádal si nejméně 82 mrtvých. Nakažených je aktuálně asi 3000. Ve Wu-chanu jsou čtyři Češi, dva z nich ve městě žijí dlouhodobě a o evakuaci projevili zájem dva čeští studenti. Studenti by mohli kvůli karanténě zůstat ve Francii, se kterou Česká republika jedná o jejich evakuaci. Tito Češi mají doporučení nevycházet z bytu, pokud to není nezbytně nutné.

V českých lékárnách je extrémní poptávka po rouškách, které jsou na mnoha místech vyprodány stejně jako respirátory proti virům. „Za jedinou hodinu k nám dorazí stovky objednávek a poptávka po respirátorech na bázi nanovláken se celkově zvýšila o 600 procent," uvedl za firmu Ardon Safety Martin Netopil. „Jen během dnešního dopoledne se zájem zákazníků navýšil skokově o desítky procent. Objednávky respirátorů překročily objem 30 tisíc kusů. Návštěvnost e-shopu u této konkrétní kategorie se zvýšila o 5729 procent," vyjádřil se ředitel firmy Manutan Tomáš Střelský.

Češi už také ruší lety do Asie, první zrušené zájezdy evidují české cestovky. Letiště v Ruzyni včera na twitteru vyzvalo letecké společnosti k edukaci cestujících. „Všichni cestující vykazující příznaky onemocnění budou směřováni na stálou lékařskou službu Letiště Praha nyní také na pasové kontrole. Pracovníci pasové kontroly se také zapojí do cíleného oslovování cestujících s příznaky onemocnění," píše se dále na twitteru letiště.

Foto pixabay.com

Štítky IZS, Čína, zdraví, koronavirus, Praha, COVID-19, Asie, Letiště Václava Havla, Nemocnice Na Bulovce, Česko, Nemocnice České Budějovice, Uherské Hradiště, okres Opava, respirátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodané roušky i zrušené zájezdy do Asie. Kvůli koronaviru v Praze zasednou záchranné složky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.