Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šeberov bude mít novou základní školu. Hotovo má být v roce 2025

V Šeberově se od pátku 16. září staví nová základní škola. Hotová má být na začátku roku 2025. Budova bude mít kromě kmenových tříd i odborné učebny, kuchyň a jídelnu i sportovní halu nebo zázemí pro pedagogy. Stavba má vyjít na 477 milionů korun.

Škola bude mít venkovní sportoviště i tribunu

Nová škola bude stát na území městské části Praha-Šeberov mezi Šeberovem a Hrnčířemi. Měla by tak zajistit dostatečnou kapacitu základního školství pro místní obyvatele.

Budova bude mít tvar písmene U. V ní bude 14 kmenových tříd, odborné učebny, dále jídelna s kuchyní a družiny, kabinety, šatny nebo knihovna. Tělocvična bude propojená s venkovním sportovištěm a tribunou.

ANKETA: Která městská část zaznamenala největší pokrok?

Který ze starostů nebo starostek provedl svou městskou část nejlépe posledním volebním obdobím? Jak městské části zvládaly covid, komunikaci se svými občany, rozvoj developerských projektů, příchod ukrajinských rodin, bezpečnost na ulicích nebo...

„Navyšování kapacit mateřských a základních škol se hned od začátku stalo jednou z priorit naší koalice. Těší mě, že díky naší usilovné práci na Šeberově bude stát nová moderní školní budova,“ uvedl v tiskové zprávě pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Velmi důležitou součástí celého projektu je také výsadba nových stromů a vybudování vodního prvku v areálu školy,“ dodal.

Do budoucna se počítá s rozšířením objektu

„Ve spolupráci s městskými částmi se průběžně snažíme řešit problematiku navyšování předškolních a základoškolských kapacit tam, kde je to skutečně potřeba, ať už kvůli přirozenému demografickému nárůstu, nebo ukrajinské migraci. Většina plánovaných investičních projektů vzniká v okrajových částech Prahy, kam se stěhují mladé rodiny a škol je tam zatím nedostatek,“ vysvětlil ve zprávě pro novináře radní pro oblast školství Vít Šimral (Piráti).

„Další navyšování kapacit mateřských a základních škol považuji za jednu z priorit Prahy, proto v Šeberově z původních 14 kmenových tříd do budoucna počítáme s rozšířením až na možných 27,“ doplnil Šimral.

Areál školy má zdobit fontána i stromy, retenční nádrž umožní zalévání dešťovou vodou. „U vytápění, které bylo původně naprojektováno jako klasické s využitím plynové kotelny, se zase aktuálně řeší i kvůli současné složité situaci možnost záměny za tepelná čerpadla,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky vzdělání, , školství, Praha, Šeberov, základní škola, Česká pirátská strana, Vít Šimral, Zdeněk Hřib, Vít Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šeberov bude mít novou základní školu. Hotovo má být v roce 2025  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.