Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Odlít si trilobita nebo vyhrabat dinosaura. Desítka pořádá v Gutovce vědecký festival pro děti

Městská část Praha 10 v sobotu v parku Gutovka pořádá Science festival, vědeckou akci pro děti. Ty si mohou projít dvacet interaktivních stanovišť, které jim přiblíží různé vědecké obory.

Festival začíná v deset ráno a končí v deset večer. Děti z mateřských i základních škol si budou moci třeba vyrobit vlastní parfém, sáhnout si na živou mnohonožku nebo nahlédnout do proskleného včelího úlu.  Na dalších stanovištích se dozví něco o pravěkých zvířatech, odlijí si trilobita nebo vyhrabou kostru dinosaura.

Dětem se budou věnovat vědci z univerzit, pracovišť Akademie věd České republiky a dalších výzkumných institucí. Naučí je také, jak sejmout otisky prstů nebo izolovat DNA. Ty, které obejdou alespoň patnáct stanovišť, dostanou zmrzlinu vyráběnou z tekutého dusíku.

Ráda bych také všechny pozvala na film Planeta Praha, který bude v rámci festivalu promítnut. Film představuje pestrost pražské přírody, když poutavě zobrazuje život zvířecích a rostlinných druhů v zákoutích našeho hlavního města. Přibližuje dobrodružné příběhy řady zvířat a rostlin,“ uvedla v tiskové zprávě Jana Plamínková (Spojené síly pro Prahu), náměstkyně primátora hlavního města Prahy pro oblast životního prostředí, infrastruktury a technické vybavenosti.

Součástí bude i výměna hraček, kdy děti přinesou kusy, které už nechtějí, a smění je za jiné.  K tomu vystoupí skupina Kašpárek v rohlíku nebo bude představen druhý díl knihy ZUličníci.

Ohodnoť článek

Foto Science festival

Štítky věda, festival, stanoviště, škola, vzdělávání, Praha, dinosauři, Akademie věd České republiky, Jana Plamínková, Spojené síly pro Prahu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odlít si trilobita nebo vyhrabat dinosaura. Desítka pořádá v Gutovce vědecký festival pro děti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.