Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Praha podpoří duševní zdraví dětí. Bojovat chce proti šikaně i záškoláctví

Radní hlavního města se rozhodli podpořit primární prevenci ve školách. Školy od města letos dostanou celkem 18 milionů korun na 240 programů. Ty mají děti chránit před šikanou a dalším rizikovým chováním a podpořit jejich duševní zdraví.

Vzdělávat se budou moct i pedagogové

„Jsem ráda, že i letos schvalujeme příspěvek, který společně s finančními prostředky městských částí umožní realizovat celou řadu programů a specializačního vzdělávání metodiků prevence ve školách,“ uvedla radní pro sociální politiku a zdravotnictví Milena Johnová (nestraník za Praha sobě).

Školy a školská zařízení příspěvek získají ve formě dotací na Program primární prevence. Díky nim se budou pedagogové a další pracovníci moci vzdělávat v oblasti primární prevence. Proběhnou také preventivní aktivity podporující duševní zdraví jak dětí, tak pedagogů.

Žáci ZŠ na Barrandově by se mohli učit předměty i v angličtině. Dvojjazyčnou výuku podpořila Praha 5

Žáci ze Základní školy na Barrandově by se již v nadcházejícím školním roce mohli učit některé předměty i v anglickém jazyce. Škola by tak přešla na takzvanou bilingvní výuka, tedy výuky, při které je využíván mateřský i cizí jazyk. Rozhodnutí...

Duševní zdraví mládeže se podle radní zhoršuje

„Od roku 2019 hlavní město navýšilo prostředky na prevenci o více než 60 % zejména kvůli zhoršování duševního zdraví dětí a mládeže. Na pomoci dětem při zvládání dopadů covidu-19 a nyní i tísnivé atmosféry kvůli válce na Ukrajině nesmí Praha šetřit,“ vysvětlila Johnová.

Město chce pomocí programů předcházet nejen šikaně, ale také kyberšikaně, užívaná návykových látek, záškoláctví, poruchám příjmu potravy nebo agresivnímu chování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky školství, dotace, duševní zdraví, šikana, děti, Praha, prevence, Milena Johnová, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha podpoří duševní zdraví dětí. Bojovat chce proti šikaně i záškoláctví  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.