Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žáci ZŠ na Barrandově by se mohli učit předměty i v angličtině. Dvojjazyčnou výuku podpořila Praha 5

Žáci ze Základní školy na Barrandově by se již v nadcházejícím školním roce mohli učit některé předměty i v anglickém jazyce. Škola by tak přešla na takzvanou bilingvní výuka, tedy výuky, při které je využíván mateřský i cizí jazyk. Rozhodnutí této vzdělávací instituce se rozhodla podpořit i Praha 5.

Dvojjazyčná výuka se nebude týkat všech studentů

„Bilingvní výuka je velmi vhodnou alternativou k tradičnímu vzdělávání a zkušenosti jsou jednoznačně pozitivní. Proto jsme směrem ke školám iniciovali tuto možnost. Zájem projevilo více ředitelů našich škol, ale nejdále pokročila základní škola na Barrandově, která se pro zavedení tohoto typu výuky navíc výborně hodí,“ vysvětlila starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková (ODS).

Dvojjazyčná výuka ve škole, kterou vedení ZŠ Barrandov i Pětka vítá s otevřenou náručí, nebude určena pro všechny studenty, a to především z důvodu, že někteří rodiče by s touto výukou nebyli spokojení. Děti budou do bilingvní třídy přijímány podle standardních kritérií zápisu do škol, předchozí znalost anglického jazyka tak nebude vyžadována. 

„Budeme schopni výuku pokrýt kmenovými pedagogy naší školy a program je financován ze státního rozpočtu. Městská část  navíc podpoří přítomnost rodilých mluvčích ve vyučování,“ sdělila ředitelka ZŠ a MŠ Chaplinovo náměstí Veronika Urban Volfová.

Sedmička po sto letech postaví novou školu. Výherce architektonické soutěže čeká pořádná výzva

Sedmičku čeká velká novinka. Po sto letech se na jejím území bude stavět nové základní škola. Sedmá městská část proto v lednu vyhlásila mezinárodní architektonickou soutěž, kterou vyhodnotí porota složená z vedení Prahy 7 a architektů.

Žáci se s novinkou možná seznámí již v září

Rada Prahy 5, která ZŠ Barrandov sídlící na Chaplinově náměstí zřizuje, odeslala žádost školy na Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy. To musí výuku ve dvou jazycích povolit. Pokud vše proběhne podle plánu, první žáci by se do bilingvní výuky mohli zapojit již v září.

Střední škola v zahraničí? Skvělá životní zkušenost, která nemusí zatížit rodinný rozpočet

Máte děti na střední škole a přemýšlíte, jak jim dopřát co nejlepší start do života? Možnost vyjet do ciziny je pro mladého člověka nesporně formující zkušeností a konkurenční výhodou na celý život. Studium na střední škole v zahraničí dodá...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZŠ Barrandov Chaplinovo náměstí

Štítky škola, vzdělávání, vzdělání, výuka, ZŠ Chaplinovo náměstí, Praha, Praha 5, Barrandov, angličtina, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci ZŠ na Barrandově by se mohli učit předměty i v angličtině. Dvojjazyčnou výuku podpořila Praha 5  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.