Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Projekt Pražské sluchátko poděkuje formou kampaně učitelům a učitelkám v době koronaviru

Hlavní město chce Pražským sluchátkem ocenit ty nejinspirativnější příběhy učitelů a učitelek, kteří se ve velké míře podílejí na tom, aby se i v této kritické době dětem dostalo kvalitního vzdělání. A právě distanční výuka se stala jedním ze symbolů boje proti koronaviru.

Praha v další části kampaně poděkuje pedagogům

Děti jsou s přestávkami již rok doma a učí se prostřednictvím on-line výuky. Tento způsob výuky klade tak nejen na děti, ale hlavně na učitele velké nároky a pro mnohé byl také úplnou novinkou.

Metropole se proto rozhodla ukázat, že se na učitele a učitelky nezapomíná a v další části komunikační pandemické kampaně poděkuje právě jim.

Pražské sluchátko není soutěž, ale způsob, jak poděkovat alespoň některým z těch, kdo i nyní excelují za pomyslnou virtuální katedrou. Ať už se jedná o inovativnost distanční výuky nebo úroveň osobní komunikace a podporu a inspiraci pro žákyně a žáky. Je to ocenění pro všechny, které si děti zapamatují jako své velké učitele na celý život, i když je teď musí vídat jen přes obrazovku počítače,” uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

Tváří kampaně bude pět učitelů nebo učitelek s nejinspirativnějším příběhem

Pražská veřejnost bude v první fázi zasílat tipy na ty z pedagogů, kteří se i touto formou výuky snaží o kvalitní vzdělávání a mohou být příkladem pro ostatní. V druhé fázi pořadatelé vyberou pět nejinspirativnějších osobních příběhů. A právě jejich protagonisté budou tvářemi kampaně, kterou chce Praha poděkovat učitelům a učitelkám.

Požadavek na návrat dětí do škol je jedním z prvních, které v diskuzích zaznívají. Školy přitom často nevědí, za jakých podmínek se budou za týden učit a musí improvizovat a učit se za pochodu. Proto mají učitelé a učitelky někdy i trochu oprávněný pocit, že se na ně pozapomíná. Jedna pražská kampaň už ocenila hasiče, zdravotníky a policisty z první linie, tato kampaň chce připomenout, že učitelky a učitelé si zaslouží úplně stejnou pozornost,“ říká Zdeněk Strnad z Flowee a Svazu provozovatelů venkovní reklamy, který Pražské sluchátko spolupořádá.

Veřejnost může nominace posílat do 19. března, a to pomocí formuláře na webu Pražského sluchátka nebo na e-mailovou adresu info@prazskesluchatko.cz. Pořadatelé výsledky představí na konci března, kdy začne také komunikační část celé kampaně a kdy se slaví Den učitelů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Bezděk

Štítky poděkování, Pražské sluchátko, učitelé, koronavirus, sluchátka, Praha, Den učitelů, Vít Šimral, Zdeněk Strnad, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Pražské sluchátko poděkuje formou kampaně učitelům a učitelkám v době koronaviru  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.