Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Pražské společnosti věnují rodinám s nedostatkem výpočetní techniky 70 počítačů

Hlavní město i nadále pokračuje ve snaze dovybavit žáky a jejich rodiny počítači tak, aby se děti mohly účastnit dálkové výuky a aby se nemusely o počítač dělit s rodiči. Školákům poskytnou asi 70 počítačů městské společnosti Pražská plynárenská a PRE. Pražští radní další firmy i nadále oslovují.

Opatření postihují všechny

Jak uvedl pražský radní Jan Chabr, vládní opatření postihují všechny, a to bez ohledu na pohlaví věk či sociální status. A proto je v této době důležití pomoci školákům a jejich rodinám právě s nedostatkem výpočetní techniky. „Situace je mimořádná a málokdo má doma počítače pro všechny členy domácnosti, proto se snažíme oslovit městské firmy, jestli nemají nadbytečnou techniku, která by mohl sloužit potřebným,“ vysvětluje Chabr.

Nedostatek počítačů v rodinách

Pražská plynárenská a společnost PRE poskytnou dětem a rodinám sedmdesát kusů techniky, která jim pomůže překonat období, kdy je nařízena distanční výuka.

K uzavřeným školám se také přidala povinnost pracovat z domova, pokud je to jen trochu možné. Podle radního Chabra může být tzv. home office pro řadu lidí skvělou variantou, ale pro jiné noční můrou. Problém se netýká jenom koncetrace a klidu, ale také sdílení výpočetní techniky mezi rodiči a dětmi. I když má v dnešní době počítač téměř každá domácnost, ne vždy je k dispozici tolik počítačů, kolik je členů domácnosti. A proto se zejména rodiny s více dětmi dostávají do situace, kdy nemohou rodiče zároveň pracovat a děti studovat.

Městské společnosti pomůžou

Hlavní město proto oslovilo městské společnosti, které disponují vyřazenou výpočetní technikou, aby tato zařízení poskytli těm rodinám, kde se daný problém řeší. „Je to sice jen malý krůček, ale i v takzvaném lockdownu musíme myslet na budoucnost. A vzdělání nejmladší generace je základním předpokladem jakékoli budoucnosti,“ říká k situaci radní Chabr.

Rád bych poděkoval městským firmám a všem těm, kteří se snaží takto pomoci a počítače do rodin poskytnou. Aby měla daná opatření efekt, je třeba opatření respektovat a zároveň zachovat vzdělávání,“ uvádí pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počítače, distanční výuka, koronavirus, pomoc, počítač, rodina, výpočetní technika, Jan Chabr, Pražská energetika, Pražská plynárenská, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské společnosti věnují rodinám s nedostatkem výpočetní techniky 70 počítačů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.