Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pražská univerzita svlékala studentky z podprsenek. Kostice aktivovaly bezpečnostní rám

Studentky Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze si kvůli bezpečnostním pravidlům v testovacím centru musely svlékat kosticové podprsenky, které aktivovaly bezpečnostní rám. Obsluha testovacího centra se odkazovala na nařízení děkana Tomáše Šubrta, které zakazuje vpustit k testu kohokoli, kdo aktivuje bezpečnostní rám na detekci kovu.

Případy se staly v první polovině listopadu. V takzvaném testovacím centru to funguje tak, že si student sám zvolí čas testu, který následně vykonává u přiděleného počítače pod přísným kamerovým dohledem. Součástí vstupu je například identifikace studijním průkazem a průchod bezpečnostním rámem.

Server iRozhlas získal nezávisle na sobě výpovědi jedenácti studentek, které byly v listopadu pro vpuštění k testu donuceny svléknout si podprsenku, případně na ně v tomto směru byl vyvíjen silný nátlak. Další studentky jejich výpovědi potvrzují jako svědkyně, píše web. Rektor ČZU Petr Sklenička svolal v reakci etickou komisi, která posoudí oprávněnost pravidel nastavených v testovacím centru. Sejít by se měla „následujících dnech", oznámila škola.

Provozně ekonomická fakulta však podle serveru nepřipouští, že by studentky musely podprsenky před vstupem do centra svlékat. „Sundání podprsenky v testovacím centru požadováno není, pásek s kovovou přezkou pro bezproblémový průchod nutné odložit je," uvedla tisková mluvčí univerzity Karla Mráčková.

Potvrdila ale, že bezpečnostní opatření fakulta zpřísnila. Podle ní obsluha centra nesmí vpustit studenty, kteří při průchodu bezpečnostním rámem spustí akustickou výstrahu. Důvodem byl masivní nárůst podvodů při písemných testech, například formou jejich focení a natáčení, dodala.

Děkan Provozně ekonomické fakulty ČZU Tomáš Šubrt na žádost o komentář nezareagoval, zástupce akademického senátu Vít Kluger se odkázal na tiskovou mluvčí Mráčkovou, doplnil server.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Česká zemědělská univerzita, testy, rám, kostice, ženy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská univerzita svlékala studentky z podprsenek. Kostice aktivovaly bezpečnostní rám  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.