Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VOLBY 2022: Kudy k volbám? S vyhledáním volební místnosti pomůže aplikace

Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy připravil i před letošními volbami do zastupitelstev obcí a Senátu, které se uskuteční 23. a 24. září 2022, aktuální verzi aplikace Kudy k volbám? Ta voličům pomůže pohodlně najít jejich volební místnost.

Aplikace Kudy k volbám? je k dispozici na stránkách IPR. Lidé najdou svou volební místnost velmi jednoduše. Po zadání adresy jejich trvalého bydliště jim aplikace napíše, na které adrese se nachází jejich volební místnost a navíc vykreslí ideální trasu pro pěší, cyklisty i auta.

„Aplikaci, která pomáhá lidem dostat se k volbám, používáme už osm let,“ řekl naší redakci mluvčí IPR Marek Vácha a doplnil, že dataři a vývojáři aplikací Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy připraví před každými volbami aktuální verzi, kterou vždy týden před volbami spustí.

Lidé se díky aplikaci dozví také to, zda je jejich volební místnost bezbariérová a k dispozici jsou jim i telefonní čísla, která ve dny voleb budou fungovat jako informační linky. „Aplikace funguje na všech platformách, tedy jak přes telefon, tak přes tablet nebo počítač,“ doplnil Vácha.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Kudy k volbám, mapa, navigace, volby, politika, Praha, volební místnost, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Kudy k volbám? S vyhledáním volební místnosti pomůže aplikace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.