Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha si na Slovanském ostrově připomene dvacet let od povodní

Letos si Česko připomíná dvacáté výročí od povodní v roce 2002. V Praze při té příležitosti proběhne akce se složkami integrovaného záchranného systému. Na Žofíně se v neděli 18. září odehraje prezentace jednotlivých složek, chybět nebude doprovodný program ani koncerty. Vstup je zdarma.

Vrcholem programu bude Lake Malawi

Akci zahájí po jedenácté hodině prezentace profesionálních hasičů z Letiště Praha, následovat bude například Policie České republiky nebo pražská záchranná služba. Představí se také krizové řízení pražského magistrátu nebo výcvik psů. Návštěvníci si budou moci prohlédnout i ukázky techniky.

Prezentace doprovodí hudební vystoupení. Zahraje Dixie band Městské policie hl. m. Prahy, večer také Kašpárek v rohlíku a jako vrchol programu skupina Lake Malawi.

Už od dopoledne bude probíhat doprovodný program, například soutěž v pytlování – tedy plnění pytlů pískem. Soutěží o ceny bude připraveno hned několik, a to jak vědomostních, tak zručnostních. Návštěvníci se také mohou svézt na služební lodi městské policie.

Slovanský ostrov byl během povodní pod vodou

„Pódiový program nabídne setkání s představiteli hlavního města Prahy i těmi, kteří se účastnili záchranných pracích před 20 lety. Tehdy se na nich podílelo na 15 000 lidí, z toho asi 4 000 příslušníků policie, 2 000 hasičů, 7 000 dobrovolných hasičů a přibližně 2 000 vojáků,“ uvádí pořadatelé na webu.

Povodeň, která Prahu zasáhla v srpnu 2002, byla nejničivější v novodobé historii města. Trvala 12 dní a voda zasáhla téměř 6 procent rozlohy města. 50 tisíc obyvatel muselo být evakuováno. Voda tehdy zaplavila i Slovanský ostrov, kde se nedělní akce koná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky povodně, policie, hasiči, záchranná služba, Praha, Slovanský ostrov, povodeň, Česko, jezero Malawi, Letiště Václava Havla, Policie České republiky, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha si na Slovanském ostrově připomene dvacet let od povodní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.