Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Český hokej na tom není tak dobře, aby si mohl dovolit uzavřít extraligu, říká Sparťan Jiří Smejkal

Jiří Smejkal prožívá v pražské Spartě velice zdařilou sezonu, ve které mimo jiné nasbíral první starty v národním dresu. Českobudějovický odchovanec však zároveň sleduje, jak se daří jeho mateřskému klubu a přeje si, aby se znovu dostal do nejvyšší soutěže.

V pražské Spartě působíte už čtvrtou sezonou. Osobně považujete letošní ročník za zatím nejúspěšnější?
Vnímám to tak. Letos poprvé mám v týmu větší roli, trávím na ledě plno času, což mě nesmírně těší. Navíc se nám výsledkově daří, takže je všechno, jak by mělo.

Nebylo jednoduché si místo v sestavě vybojovat?
Vůbec ne. Minulou sezonu už jsem hrál pravidelně, ale měl jsem spíše defenzivnější úkoly. Letos jsem více vytěžovaný i v ofenzivní činnosti, takže je to pro mě ještě lepší.

Na Karjala Cupu v rámci Euro Hockey Tour jste si navíc připsal první starty za národní tým. Bral jste to jako odměnu za skvělý vstup do nové sezony?
Od začátku se nám dařilo a myslím si, že hráči z týmu hrajících na špičce tabulky mají větší šanci na nominaci. I pro trenéry je to lepší, protože hráči si mohou přenést vítěznou mentalitu, kterou nasbírají v klubech. Byl to jeden z hlavních faktorů, proč jsem byl nominován.

Rád byste ještě letos přidal pár zápasů v reprezentaci?
Bylo by to pro mě velké plus, ale nyní se hlavně soustředíme, abychom měli co nejlepší pozici do play off. Kdyby to přišlo, tak by mě to velice potěšilo, ale nijak na to nemyslím.

Jak vzpomínáte na utkání s Litvínovem, které se hrálo pod širým nebem?
Bylo to úžasné. Přišlo přes třicet tisíc diváků, mohl jsem si něco podobného vyzkoušet poprvé. Ačkoliv jsme neodehráli ideální zápas, tak jsme dokázali vyhrát a všichni si to velice užili. Nikdo na to nezapomeneme.

Průběžně se pohybujete na první příčce tabulky extraligy. Dali jste si za cíl získat Prezidentský pohár?
Od začátku sezony chceme hrát co nejvýše a prezentovat se dobrým hokejem. Vyhrát základní část pro nás není ale primární úkol. Musíme se nyní zlepšit, protože poslední zápasy jsme neodehráli nejlépe.

Pravidelně sledujete počínání českobudějovických hokejistů v první lize?
Samozřejmě, dívám se. Je skvělé, že v lize zatím dominují. Snad to potvrdí a podaří se jim postoupit. Rozhodovat bude play off, které je mnohdy zrádné.

Přál byste si jednou nastoupit za Motor v nejvyšší soutěži?
Určitě bych si to přál. Ať už za Motor nebo proti němu. Je parádní, jaké návštěvy na zápasy chodí. Lidé v Budějovicích hokej žerou.

Velkým tématem v poslední době se stalo možné uzavření extraligy. Jaké stanovisko zastáváte?
Myslím si, že by to byla velká hloupost. Motivace i úroveň by šly rázem dolů, nebyl by to dobrý krok. Český hokej na tom není tak dobře, aby si něco takového mohl dovolit. Nesouhlasím s tím.

Řešili jste to v kabině se spoluhráči?
Celý tým jsme podepisovali petici a nenašel se nikdo, kdo by s tím souhlasil. Všichni víme, že by to ničemu nepomohlo a málokomu by se to líbilo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky rozhovor, Jiří Smejkal, extraliga, Sparta Praha, hokej, HC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Karjala Cup, Euro Hockey Tour, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český hokej na tom není tak dobře, aby si mohl dovolit uzavřít extraligu, říká Sparťan Jiří Smejkal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.