Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tento haj*l je na prodej! Výtěžek z aukce sochy Putina půjde na bojový dron

Skupiny Kaputin na Václavském náměstí inzerovala sousoší ruského diktátora Vladimira Putina, který sedí na zlaté toaletě a má pod sebou běloruského diktátora Alexandra Lukašenka, který v ruce drží zakrvácenou hokejku. Tenhle haj* je na prodej, stálo na ceduli, která byla k sousoší připevněna. Výtěžek z prodeje sochy půjde na bojový dron pro Ukrajinu.

Putin na zlatém záchodě, Lukašenko s krvavou hokejkou

Akci iniciovala skupina Kaputin, která jako svůj cíl uvádí koordinaci reálných diverzních akcí vedoucích k zastavení ruského diktátora Vladimira Putina. Lidé ze skupiny Kaputin ve středu odpoledne ve spodní části Václavského náměstí inzerovali uměleckou instalaci Putina a Lukašenka s názvem Naked killers.

„Naše skupina se rozhodla, že chce prodat uměleckou instalaci Putina a Lukašenka s názvem Naked killers. Putin sedí na zlatém záchodě na mramorovém podstavci a Lukašenko pod ním drží zakrvácenou hokejku a sedí na mrtvole ženy z Buči,“ popsal redakci Pražské Drbny občanský aktivista ze skupiny Kaputin Otakar van Gemund.

Hnutí chce akcí upozornit na nutnost Ukrajinu nadále podporovat. „Jakékoliv vítězství by automaticky vedlo k prohře nejen Ukrajiny, ale celého západního demokratického světa. My tím chceme upozornit, že není nutné škemrat o nižší ceny energií, protože to, co bychom ztratili, kdybychom nepodporovali Ukrajinu, je mnohem hodnotnější a také mnohem nebezpečnější,“ popisuje Čech nizozemského původu, který v Praze žije od roku 1989.

Kavárna si do výlohy vylepila Putina. Je to ku*va, říká majitel

Kavárna s názvem Ty kávo, která funguje v ulici Jindřicha Plachty na pražském Smíchově dva roky, je svým zákazníkům dobře známá charakteristickou a vtipnou komunikací nejen přímo v prodejně, ale i na sociálních sítích. Aktuálně kavárna zákazníky...

Výtěžek půjde na bojový dron pro ukrajinskou armádu

„Lukašenko a Putin jsou kašírovaní, je to v podstatě papír a lepidlo, a jsou pomalovaní. Hokejka je také kašírovaná, podstavec není z mramoru, ale ze dřeva a záchod není ze zlata, ale je to prostě záchod,“ vysvětluje van Gemund složení umělecké instalace.

Hnutí Kaputin chce instalaci prodat a z výtěžku koupit bojový dron pro ukrajinskou armádu. „Prodej proběhne formou aukce, která se bude konat začátkem října přes renomovaný aukční dům. Experti z oblasti umění nám potvrdili, že dílo má uměleckou hodnotu a že by výtěžek mohl být šesticiferný,“ doufá van Gemund.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky socha, Putin, záchod, aukce, Praha, Vladimir Vladimirovič Putin, dron, Alexandr Grigorjevič Lukašenko, diktatura, toaleta, Ukrajina, Václavské náměstí, Buča, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Krychová

chci to sdílet

Pátek, 26. srpna 2022, 09:41Odpovědět

Tento haj*l je na prodej! Výtěžek z aukce sochy Putina půjde na bojový dron  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.