Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé strhávali duhové vlajky, letos budou odolnější. Praha se do duhy zbarví už v pondělí

Organizátoři 12. ročníku multižánrového lidskoprávního festivalu s queer tematikou Prague Pride přišli s novinkou týkající se duhových vlajek, které po dobu trvání festivalu už tradičně zbarví Prahu do barev duhy. V minulých letech se našli lidé, kterým duhové vlajky vadili, a tak se je snažili strhnout nebo zničit, to by se letos stát nemělo.

Duhové vlajky po celé Praze

Duhové vlajky se během Prague Pride tradičně objevují po celé Praze. K vidění jsou nejen v oknech obyvatel Prahy nebo výlohách obchodů, ale také na tramvajích nebo například na sloupech veřejného osvětlení.

„Každý rok se u příležitosti festivalu Prague Pride Praha rozzáří duhovými vlajkami. Pořád se ale najdou tací, kterým jsou vlajky trnem v oku, strhávají je a ničí. Proto jsme se letos rozhodli pořídit vlajky a upevnění, které jsou opravdu odolné a vydrží na sloupech po celý týden,“ píší organizátoři na webových stránkách festivalu.

Zájemci si mohou nové odolné vlajky adoptovat, a tak pomoci s výzdobou hlavního města na chystaný festival. „Cena nové odolné vlajky je 1500 korun a instalace na stožár vyjde na dalších 1500, dohromady nás tedy zajištění jedné vlajky ve městě stojí 3 tisíce korun,“ vysvětlují organizátoři s tím, že lidé mohou adoptovat buď celou vlajku, nebo na ni přispět polovinou částky.

Letošní vlajka bude takzvaná progresivní

„Jakmile vlajky vyvěsíme, dáme vám vědět umístění té, kterou jste adoptovali. Abyste se s ní mohli třeba vyfotit a poslat do světa, že jste pomohli udělat Prahu pestřejší,“ lákají organizátoři.

V současné době existuje množství různých variant duhové vlajky a také vlajky pro jednotlivé podskupiny, například trans vlajka nebo vlajka asexuálních osob. „My se pro letošní výzdobu Prahy rozhodli využít takzvané progresivní vlajky, které jsou ještě silnější oslavou rozmanitosti,“ doplňují organizátoři.

Duhová vlajka bude už tradičně vlát také na budově pražského magistrátu. V pondělí 8. srpna 2022 v osm hodin ráno ji na budovu Nové radnice slavnostně vyvěsí primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora Petr Hlaváček (TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu) a radní Hana Třeštíková (Praha sobě) a Adam Zábranský (Piráti). Festival vyvrcholí v sobotu 13. srpna duhovým průvodem Prahou.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Prague Pride

Štítky vlajky, duha, Prague Pride, 2022, Praha, festival, Česká pirátská strana, Zdeněk Hřib, Petr Hlaváček, Hana Třeštíková, Adam Zábranský, TOP 09, Starostové a nezávislí, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Varaďa

Jenom dobře! Vy zvrhlé prasata!

Pondělí, 8. srpna 2022, 20:50Odpovědět

Mira Glőckner

Ať si každé šuká s kým a s čím chce, ale za svý a ne veřejně! Ty vyhozený prachy by třeba mohly pomoct v záchraně těžce nemocného dítěte. Styďte se kdo tohle svinstvo podporuje!

Pondělí, 8. srpna 2022, 17:17Odpovědět

Petr Vytiska

No tak to je to prave co ted tato zbidacena republika potrebuje.Bravo.

Neděle, 7. srpna 2022, 19:57Odpovědět

Marian Birka

A jídlo v kamenolomu suchý chleba a čírou vodu.

Neděle, 7. srpna 2022, 17:46Odpovědět

Martin Vaněk

Devianti budou zase pochodovat? Možná by nebylo od věci jim vyhradit kamenolom, kde by svou energii lépe zužitkovali... :-D

Neděle, 7. srpna 2022, 17:27Odpovědět

Lidé strhávali duhové vlajky, letos budou odolnější. Praha se do duhy zbarví už v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.