Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha hledá vánoční strom. Za tip na ten ideální je odměna deset tisíc

I když teprve začaly letní prázdniny, přípravy na pražské vánoční trhy už jsou v plném proudu. Začalo hledání jejich symbolu pro Staroměstské náměstí, stromu, který bude stát mezi pomníkem mistra Jana Husa a Mariánským sloupem. Tip, který povede k výběru toho pravého, získá deset tisíc korun.

Letošní vánoční trhy začnou 26. listopadu a skončí 6. ledna příštího roku. Po celou tuto dobu bude Staroměstské náměstí zdobit i tradiční strom, který se teď hledá. Lidé, kteří o nějaké vhodném ví, mohou kontaktovat přímo organizátory trhů.

Měl by to být smrk ztepilý, s rovnoměrně rostlými větvemi, pravidelným kmenem, vysoký 23 až 25 metrů. Výšku následně upraví do 22 metrů kvůli bezpečnosti. Strom musí být také stoprocentně zdravý. To prověří dendrologové z Mendelovy univerzity v Brně.

Z vánočního stromu se stal hmyzí hotel a knihobudky pro seniory

Vánoční strom ze Staroměstského náměstí našel své nové využití. Dřevo totiž po svátcích putovalo do Střední odborné školy Jarov, kde ho zpracovali studenti. Vyrobili z něj dvě knihobudky a hmyzí hotel, které poslouží primárně Domovům pro seniory...

„Tip na vhodný strom může poskytnout každý a nemusí být ani majitelem stromu. Stačí vědět, o zajímavém smrku a upozornit na něj. Všechny stromy, které během předchozích osmi let zdobily Staroměstské náměstí, bylo nutné z důvodu bezpečnosti nebo plánované stavební činnosti pokácet,“ uvedla v tiskové zprávě Hana Tietze, mluvčí Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí 2022.

Ten, kdo nabídne vítězný strom, nebo na něj dá tip, dostane deset tisíc korun.

Minulý rok organizátorům přišlo asi třicet tipů z celé České republiky, ze kterých vybrali 22 metrů vysoký 54letý smrk z Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky vánoční trhy, strom, tip, odměna, Staroměstské náměstí, Praha, Jan Hus, Mendelova univerzita v Brně, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha hledá vánoční strom. Za tip na ten ideální je odměna deset tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.