Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Prahy dorazily silné bouřky. Působily problémy v dopravě

, aktualizováno 20. června 2022, 11:32

Tropický víkend dnes vystřídaly velmi silné bouřky, které mohou v Praze podle meteorologů doprovázet až dvoucentimetrové kroupy, nárazy větru 25 metrů za sekundu a přívalové deště. Kvůli počasí přerušily provoz i dvě linky přívozů, lanovka v zoo i některé vlaky.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu budou bouřky velmi silné a napršet mohou až tři centimetry. Výstraha platí až do devíti večer. „Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem,“ píše se na webu ústavu.

Dopravní podnik musel kvůli počasí přerušit provoz přívozů P4 z Dostihové na Belárii a P7 z Pražské tržnice na Rohanský ostrov. Linku P4 se podařilo obnovit před desátou hodinou, později i P7.  Kvůli silnému větru také zastavili lanovku v zoo.

Bouřka také porušila zabezpečovací zařízení na vlakové trati mezi Uhříněvsí a Říčany, vlaky R17, R49 a S9 byly dočasně zrušeny.

Nárazu větru mohou lámat větve a vyvracet stromy. Lidé by měli počítat s výpadky energií a problémy v dopravě a být opatrní kvůli kroupám a bleskům.

Meteorologové doporučují zabezpečit okna, dveře a skleníky, a rozhodně nevjíždět do proudící vody a zatopených míst.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto čtenář drbny

Štítky bouřky, počasí, varování, déšť, vítr, Praha, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pražská tržnice, Rohanský ostrov, Říčany, Uhříněves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Prahy dorazily silné bouřky. Působily problémy v dopravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.