Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Hasiči zasahovali u požáru v Praze 6. Hořel rodinný dům

V sobotu 28. května před půlnocí zasahovaly jednotky pražských profesionálních i dobrovolných hasičů u požáru v pražských Lysolajích. Hořel byt a část střechy rozestavěného rodinného domu v ulici Kovárenská. Požár dostali pod kontrolu a osoby evakuovali.

Hořelo celé horní patro a část střechy

„V době příjezdu první jednotky byl požár v plném rozsahu, hořely místnosti v horním patře domu a část střechy,“ uvedl ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Kvůli rozsahu byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Hasiči nasadili tři vodní proudy, dopravní vedení a zasahovali v dýchací technice. Během několika minut se požár podařilo lokalizovat, ale dohašování a rozebírání konstrukcí trvalo ještě dlouho.

Zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči

„Tři osoby byly evakuovány, jedna zachráněna policistou před příjezdem jednotek,“ upřesnil ve zprávě Kavka. „Rozsah škod a příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření hasičských a policejních vyšetřovatelů,“ dodal.

Požár hasily jednotky profesionálních hasičů i dobrovolníci. Z hasičů z povolání to byly jednotky ze stanic Petřiny, Holešovice a Roztoky a Hasičský útvar ochrany Pražského hradu. Přispěli také dobrovolní hasiči z Lysolají.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky požár, hasiči, Lysolaje, Praha, dobrovolní hasiči, střecha, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči zasahovali u požáru v Praze 6. Hořel rodinný dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.