Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tradičně netradiční Velikonoce na lyžích, v bazénu i s pomlázkou v ruce

PR článek

Přestože se zatím zima úplně nevzdává své vlády a mnoho z nás se už vidí spíš na zahradě a na sluníčku než zachumlaní v zimních bundách, tak dlouhodobá předpověď aktuálně slibuje na Velikonoce krásnou, a doufejme i sluncem zalitou, poslední letošní lyžovačku.

Špindlerův Mlýn se jarními nabídkami ubytování jen hemží, ale což takhle vyjet o kousek výš, až pod vrchol hory Malý Šišák, kde se ve výšce 1150 m n. m. naskytne úchvatný pohled na protější hřebeny hor.

Kdo to tu zná, už asi chápe. Sem se nejezdí jen jednou, sem se vrací jako domů. Málokdo by čekal tak vysoko něco víc než jen horskou boudu. Sice ji má každá zdejší v názvu, ale ta hlavní Erlebachova může snadno konkurovat i rakouským wellness hotelům v Alpách. Tak to tu pojďme prozkoumat trochu blíž.

Dokonalé výhledy a umístění na hřebenech už bylo zmíněno, tak co dál? Možnost zaparkovat v podzemní garáží? To by také šlo. Pasoucí se koně a sem tam nějaká ta ovečka nebo koza, tak to už začíná být celkem romantika, ale pokračujeme. Uprostřed zdejší „osady“, pravým názvem Resort Sv. František, je malá horská kaplička. Můžete se do ní podívat a zazvonit na zdejší zvon. Ten tu také ohlašuje rukama místních majitelů každý den poledne.

Jedno z nejluxusnějších ubytování široko daleko, a hlavně takto vysoko, nabízí nově otevřená část Erlebachovy boudy STODOLA. Stejně jako v Erlebachově boudě má každý host neomezený vstup do wellness s bazénem, třemi prohřívárnami (parní, infra a bylinkovou), odpočívárnou a tak dále. Kdo upřednostňuje úplné soukromí, může si pronajmout privátní finskou saunu s vlastní odpočívárnou nebo využít nabídku masáží.

Až do Velikonoc je navíc ubytování s polopenzí formou bohatých švédských stolů.

A na Velikonoce se tu určitě nebudete nudit. Už od pátku je připravený bohatý doprovodný program.

V pátek ve dvě hodiny začíná jóga pro děti, kam můžete s radostí odložit své ratolesti. Pak je vystřídají ženy, slečny, maminky, ale buďme korektní, třeba i pánové, k protažení svých těl během power jógy. Kdyby zde šlo jen o cvičení, ale ten prostor je zkrátka dokonalý. Ze třech stran prosklená kaple, kde vnímáte okolní přírodu, jak jen to je možné.

Dětičky mezitím můžete zabavit při tvoření o patro níž.

Koně, koně, koně, to u dětí většinou zabere. Tak v sobotu budou mít šanci, když počasí dovolí, budou připravení místní haflingové Parid a Hektor.

Poté už děti čeká diskotéka se zábavným programem a soutěžemi.

A v neděli zpět k tradicím. Každý bude moci popustit uzdu fantazii při klasickém malování kraslic voskem a uplést si pravou pomlázku. Večer následně zpestří diskotéka.

V pondělí pak už každý se svou vlastnoručně upletenou pomlázkou hurá na mrskačku.

Kdo nejezdí jen ve dvou, ale s všudypřítomným minidoprovodem, určitě ocení nabídku rodinných pokojů.  A pro ty, co jdou ještě dál a nebojí se vzít celou partu přátel s sebou, je možnost pronájmu celé chaty Vila Tereza i s kuchyňkou a společenskou místností, kterou jako správná parta oceníte až do pozdních nebo také ranních hodin.

A kdo to nestihne na Velikonoce nebo do začátku prázdnin, tak i v létě je to super lokalita. Už jste tak vysoko, že i na Sněžku nebo pramen Labe jdete až na pár úseků v podstatě po rovině, což zmáknou i zdatnější prďolkové, ale hlavně ten horský vzduch, západy slunce nad horami, a … no přijeďte to radši vyzkoušet sami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ubytování, pobyt, hory, chata, Velikonoce, lyže, Špindlerův Mlýn, bazén, Malý Šišák, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradičně netradiční Velikonoce na lyžích, v bazénu i s pomlázkou v ruce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.