Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úředník si ze sklepa radnice Prahy 8 udělal dílnu. Na melouch tam opravoval lodě, auta a karavany

Kuriózní případ řeší radnice Prahy 8. Opozičního zastupitele Tomáše Pavlů (Osmička sobě) zaujal sklepní prostor radnice. Sklep byl sice zamčený, přes sklo však šlo dobře vidět několik objektů - čluny, auta, karavan. Oficiálně neměl o přítomnosti těchto věcí nikdo ani ponětí. Jeden z úředníků si nejspíš udělal ze sklepa vlastní dílnu.

Pavlů vyžadoval po vedení radnice vysvětlení, co dělají v prostorách úřadu tři čluny, dvě auta a jeden obytný přívěs. Nikdo z radních mu však nedokázal odpovědět.  Opoziční zastupitelé si tak vyžádali vstup do prostor. Tentokrát jim odpověď přišla: vstup není možný, klíče se ztratily. 

Správce budovy si ze sklepa udělal dílnu

Věci se daly do pohybu až ve čtvrtek. Vedení radnice přiznalo, že už ví o zaměstnanci, který prostor využíval jako své skladiště. „Zjistili jsme, že je to akce jedno ze zaměstnanců, který to tam pravděpodobně někomu opravuje. Rozhodně to nejsou jachty, i když bych jednu takovou v budoucnosti chtěl," uvedl Deníku N místostarosta Prahy 8 Jiří Vítek (Patrioti).



Mluvčí úřadu Martin Šalek uvedl, že zaměstnanec, který sklepní prostory zabral, měl na starosti správu celé budovy. Jeho jméno nechtěl uvést. „Bude se to řešit nekompromisně v rámci pracovněprávního vztahu," dodal Šalek. Podle informací Deníku N bude muž nejspíš propuštěn.

Radnice nyní nechá prostor na náklady zaměstnance vyklidit.  Zastupitel Jiří Vilgus (Zelení) navrhuje, aby radnice místo komerčně nabízela k pronájmu, například majitelům lodí k zimnímu uskladnění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Pavlů

Štítky praha 8, radnice, auta, karavan, čluny, úředník, Praha, sklep, dílna, Martin Šalek, Jiří Vítek, Deník N

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úředník si ze sklepa radnice Prahy 8 udělal dílnu. Na melouch tam opravoval lodě, auta a karavany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.