Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Co dělat o víkendu? Vyrazte na výprodej make-upu, pohádku či party ve stylu slavného seriálu

První únorový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se. Akce jsou vybrány především pro osoby, které absolvovaly očkování proti onemocnění covid-19.

Terapie sdílením

V pražském klubu Rock Café se v neděli od půl osmé hodiny večerní uskuteční přednáška o intimních vztazích a komunikaci pod názvem Terapie sdílením. S autorkou projektu Ester Geislerovou zde jako obvykle promluví psychoterapeut a spisovatel Jan Vojtko.

„S odborníkem a terapeutem, Honzou Vojtkem, jsme připravili přednášku o vztazích a komunikaci. Konečně se můžu s někým bavit odborně o tom, o čem plkáme s kamarádkama, kdo ví o co jde a já se společně s diváky učím, jak neopakovat staré chyby. Všem, které to zajímá nebo trápí, pomáháme najít cestu nebo přemostění. Nastiňujeme základní pojmy o vztazích, vyvracíme omyly a to moderní a poutavou formou,“ říká autorka námětu a vizualizací Geislerová. Vstupné na akci vyjde na 390 korun.

Chicagský blues

V sobotu od osmé hodiny večerní začne bluesový koncert kapely Rene Trossman Blues Band v klubu Reduta Jazz Club. Skupina v čele s Renem divákům zahraje ty největší bluesové hity i emotivní skladby samotného frontmana. Vstupenky zájemce vyjdou na 395 až 750 korun.

Národní divadlo uvádí novou inscenaci klasické pohádky. Krásku a Zvíře oživí akrobatičtí tanečníci

Národní divadlo dnes uvede dlouho očekávanou inscenaci pohádky Kráska a zvíře. Divadelní hra podle Františka Hrubína měla mít premiéru už v prosinci minulého roku, ale kvůli pandemii covidu-19 musela být přeložena až na leden. Pohádka se v novém...

Korespondence Voskovce a Wericha

Divadlo Na zábradlí v sobotu od sedmé hodiny večerní uvede dramatickou hru režiséra Jana Mikuláška s názvem Korespondence V+W. Představení je silnou výpovědí o životě dvou mimořádných lidí v nelehké době. Hlavní role ztvárňují Václav Vašák, Jiří Vyorálek, Anežka Kubátová  či Jana Plodková. Vstupné vyjde na 200 až 450 korun.

Akce pro děti

River Rink Karlín pořádá v neděli od jedné hodiny odpolední do šesté hodiny večerní dětský den na kluzišti. Kromě bruslení na ledové ploše, děti čeká malování na obličej, hry, plnění úkolů. Pořadatelé plánují i nejrůznější soutěže. Děti, které na kluziště dorazí v kostýmu, budou mít šanci zabojovat o cenu za nejlepší kostým. Pro mladé holky i kluky a samozřejmě také pro jejich rodiče bude u River Rink Karlín připraveno jídlo od pracovníků z Nejen Bistro. Brusle k půjčení budou přichystány pro děti i jejich doprovod. Základní vstupné vyjde na 120 korun a návštěvníci do patnácti let vyjde vstup za 80 korun.

Komorní divadlo Kalich si i na tento víkend pro děti přichystalo hravé inscenace. V sobotu mohou s doprovodem vyrazit na představení s názvem Cirkusácká pohádka, která je plná humoru a písniček z bláznivého cirkusového prostředí. Pohádka je vhodná pro děti od 4 do 9 let a bez přestávky trvá zhruba 55 minut. Vstupné činí 189 korun. V neděli se zájemci mohou těšit na představení Bob a Bobek na cestách od režiséra Petra Mikesky, držitele ceny Thálie. Pohádka je vhodná pro děti od 3 do 9 let a bez přestávky trvá zhruba 60 minut. Vstupenka vyjde též na 189 korun.

Stále čekám na telefonát od Spielberga. Hercům bych studium v zahraničí doporučil, říká Ronald Prokeš

Ronald Prokeš vyrůstal střídavě v Praze a Velkých Popovicích. Ve školce Bumble Bee v Praze se naučil jako rodilý mluvčí ovládat angličtinu, bez které by se nemohl věnovat svému vysněnému oboru. Díky velmi dobrým výsledkům se dostal na Cambridge...

Večírek à la Euphoria

V sobotu od deváté hodiny večerní v P.M. Club & Cocktail bar odstartuje večírek ve stylu seriálu Euphoria, který momentálně patří mezi nejzdařilejší projekty HBO. Akce oficiálně končí ve čtyři hodiny ráno. Na večírek se zajímavým tématem mohou dorazit zájemci, kteří již oslavili šestnácté narozeniny.

Troška víkendového umění

Od 2. do 22. února probíhá Festival umění a kreativity ve vzdělávání 2022. Akce v rámci festivalu jsou naplánované i na první únorový víkend. Tuto sobotu od půl jedenácté hodiny dopolední do půl šesté hodiny večerní se mohou zájemci účastnit zajímavých worshopů a přednášek v Národní galerii Praha, kde na ně zároveň čeká komentovaná prohlídka výstavy. Vstupné je zdarma, kapacite je však omezená, proto pořadatelé akce doporučují udělat si rezervaci. V Domě dětí a mládeže Praha 7 ve stejný den od půl třetí hodiny odpolední do páté hodiny odpolední pořádají akci pro děti s názvem Výtvarka!. Jedná se o lekce kurzu pro kreativní děti, které baví objevovat svět současného umění. I na tuto akci je nutná předchozí rezervace. Cílem celého festivalu je představit široký potenciál kreativního učení.

Akce pro milovníky líčení

Od pátku do soboty probíhá v pražském Make-Up Institutu jedinečná akce. Milovníci make-upu se mohou těšit na tradiční bazar, kde pracovníci institutu prodávají vše, co makeup artisté potřebují od předních značek až po second hand produkty. Návštěvníci se mohou těšit na velké slevy. Ve výprodeji nebudou chybět ani štětce či židličky z učeben. Akce potrvá od desáté hodiny dopolední do šesté hodiny večerní.

Kam letos v Praze na veřejné bruslení? Podívejte se na přehled pražských kluzišť

Prosinec bez zimních sportů by byl jako Vánoce bez stromečku. Přinášíme přehled pražských kluzišť pod otevřeným nebem, kde si zájemci mohou letos v Praze zabruslit, ať už vlastní svoje brusle, nebo si je půjčí až na místě. Kluziště na Letné, pod...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Terapie sdílením, Divadlo Na zábradlí, Komorní divadlo Kalich, P.M. Club, Pixabay.com

Štítky víkend, volný čas, party, divadlo, hudba, workshop, děti, Praha, přednáška, styl, představení, Drbna.cz, vztah, Ester Geislerová, pohádka, kosmetika, Jan Vojtko, Jan Werich, Jiří Voskovec, Jana Plodková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dělat o víkendu? Vyrazte na výprodej make-upu, pohádku či party ve stylu slavného seriálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.