Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam letos v Praze na veřejné bruslení? Podívejte se na přehled pražských kluzišť

Prosinec bez zimních sportů by byl jako Vánoce bez stromečku. Přinášíme přehled pražských kluzišť pod otevřeným nebem, kde si zájemci mohou letos v Praze zabruslit, ať už vlastní svoje brusle, nebo si je půjčí až na místě. Kluziště na Letné, pod Žižkovskou věží nebo na Vypichu, to známe. Ale kam vyrazit, když budou tyhle oblíbené plochy plné? Tady je náš přehled.

Praha 1: Bruslení před Stavovským divadlem a na Střeleckém ostrově

Centrum Prahy nabízí jako už tradičně bruslení na Ovocném trhu. Výhled na Stavovské divadlo v těsné blízkosti ledové plochy s sebou nese nezaměnitelnou atmosféru. Letos se bude otevírat na Mikuláše, tedy v neděli 5. 12., a zabruslit si tu lidé mohou od desáté hodiny dopolední do deváté večer až do konce ledna příštího roku. Vstup je zdarma, za poplatek provozovatelé nabízí půjčení bruslí.

Úplnou novinkou je naopak kluziště na Střeleckém ostrově, které je veřejnosti přístupné už od čtvrtka. Ve všední dny otevírá ve dvě odpoledne, o víkendu už v deset hodin a bruslit tu zájemci mohou až do devíti. Vstupné je pro děti do 10 let a občany Prahy 1 zdarma, ostatní platí 50 korun. Za poplatek je možné i půjčení bruslí.

Na Praze 1 se od pátku 3. prosince bruslí také Na Františku v ulici Kozí. Vstupné se pohybuje od 40 do 70 korun a půjčení bruslí stojí 50 korun. Kluziště otevírá každý den v jinou dobu a na ledě probíhají půlhodinové úpravy plochy, doporučujeme tedy před cestou zkontrolovat rozpis.

V létě letošního roku Praha otevřela čapadlo pod Galerií Hollar na Smetanově nábřeží. Během letních měsíců tu fungovala kavárna a kulturní program, teď se promění na bruslařský areál. Ledová plocha tu má být umístěna přímo na úrovni Vltavy, což má navozovat atmosféru bruslení na řece. Plocha se bude otevírat v pondělí 6. prosince ve čtyři hodiny odpoledne. Vstup na kluziště je zdarma a za malý poplatek si na místě půjčíte i brusle.

Praha 2: Bruslení v parku nebo před vilou

Obyvatelé Prahy 2 to letos budou mít kousek hned na dvě kluziště. Kromě tradiční ledové plochy v Grébovce si totiž mohou zabruslit i v Riegrových sadech.

V Grébovce neboli Havlíčkových sadech se ledová plocha nachází hned u Gröbeho vily, v Riegrových sadech potom vedle zahradní restaurace. Pro obě kluziště platí vstupné padesát korun, dopoledne jsou plochy přístupné pro školáky a od dvou odpoledne do osmi hodin večer hodin pro veřejnost. V provozu budou až do konce února.

Kluziště v Riegerových sadech slouží dopoledne dětem z mateřských a základních škol, odpoledne široké veřejnosti. Foto: MČ Praha 2

Praha 3: Kluziště pod Žižkovskou věží

Žižkovské kluziště se nachází přímo pod televizní věží v Mahlerových sadech. Od prvního prosince do konce února je tu možné každý den nejen bruslit, ale také si dát přímo na ledě nápoje a občerstvení. Pořadatelé lákají na svařené víno i grilované speciality. Vstupné se pohybuje od 100 do 120 korun, brusle si půjčíte za 50 korun.

Praha 4: Sportoviště při nákupních centrech

Na Čtyřce si letos zájemci zabruslí před obchodními centry Arkády Pankrác a Westfield Chodov.

Na Pankráci je letos díky velkému zájmu kluziště větší, na 600 metrech čtverečních se bruslí denně od devíti do devíti až do konce února. Půjčení bruslí stojí 80, vstupné 60 korun. Děti do šesti let mají navíc vstup zdarma.

Chodovské kluziště se pyšní atypickým tvarem – dvě menší kluziště jsou propojena mosty z ledové plochy. Novinkou letošního roku je ice bar, který nabízí občerstvení bruslařům přímo na kluzišti. Vstupné se stejně jako půjčovné bruslí pohybuje od 80 do 120 korun.

Kluziště na Chodově se pyšní atypickým tvarem nebo barem přímo u ledové plochy. Foto: Chodovnalede.cz

Praha 5: Kluziště za kostelem a před obchodním domem

Od prvního prosince se v Praze 5 bruslí za kostelem sv. Václava na náměstí 14. října. V neděli 5. prosince proběhne slavnostní otevření společně s Mikulášskou nadílkou. Vstup na plochu je zdarma, půjčení bruslí stojí 80 až 120 korun.

Novinkou v Praze 5 je kluziště při obchodním centru Metropole Zličín. Denně se tu bruslí od devíti do devíti a vstupné stojí 50 až 100 korun. Možné je i půjčit si brusle, a to za 80 až 120 korun.

Praha 6: Bruslení před oborou Hvězda

Praha 6 nabízí tradiční bruslení na Vypichu. Slavnostní otevření proběhlo spolu s rozsvícením vánočního stromečku už na konci listopadu a plocha bude fungovat až do konce února. Na místě je půjčovna bruslí a vstupné je zdarma. Otevřeno je každý den od devíti do devíti.

Praha 7: Dvě ledové plochy naproti stadionu Sparty

Na Letné jsou kluziště hned dvě vedle sebe – jedno větší pro dospělé a jedno menší pro děti. Vstupné je jako každý rok zdarma a otevřeno je denně od devíti do devíti. Plochy budou otevřené až do konce února. Součástí areálu je i velký vyhřívaný stan, kde se bruslaři mohou pohodlně přezout. Návštěvníci si mohou přímo v areálu také dát drobné občerstvení nebo si půjčit brusle. Pořadatelé nabízí i kurzy bruslení pro děti i dospělé.

Na Letné se bruslí hned naproti stadionu Sparty. Foto: Praguest.com

Praha 8: Bruslení s drinkem v ruce nebo kluziště na koupališti

Praha 8 letos zájemcům nabízí hned čtyři ledové plochy. První z nich je kluziště při ZŠ Glowackého, které je vhodné hlavně pro rodiny s malými dětmi, které se chtějí naučit bruslit. Vstupné se pohybuje od 20 do 60 korun, půjčovné stojí také 60 korun.

Bruslí se také v areálu koupaliště Ládví, které se na zimu proměnilo v ráj bruslařů. O víkendu se tu už od listopadu bruslí od devíti do sedmi hodin, ve všední dny se začíná až v jednu. Jednotné vstupné činí 49 korun a brusle si půjčíte za 80 korun.

Kluziště se letos nachází i u Löwitova mlýna v Libni. Bruslení stojí 40 až 60 korun, brusle je možné si půjčit za 80 korun. V provozu je denně od devíti do osmi.

Poslední, speciální kluziště na Praze 8, nese název River Rink a nachází se v areálu River City v Karlíně. I tady si jako na Chodově a na Žižkově můžete dát občerstvení přímo na ledě. Konají se tu navíc různé doprovodné akce jako krasobruslařská vystoupení nebo odpolední bruslení s DJs. Vstupné stojí 80 až 120 korun stejně jako půjčení bruslí.

Praha 9: Ledová plocha před obchodním centrem

Na Praze 9 se bruslí na Černém Mostě, a to přímo před obchodním centrem Černý Most. Vstupné tu stojí stovku, provozovatelé nabízí i půjčení bruslí nebo školičku pro nejmenší. Plocha bude fungovat až do konce ledna. Zájemci si mohou zabruslit každý den ve čtyřech blocích od devíti do devíti.

Kluziště na Černém Mostě. Foto: Centrum Černý Most

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 2, Chodovnalede.cz, Praguest.com, Prahasportovni.cz

Štítky sport, tipy, bruslení, kluziště, zimní sporty, Praha, brusle, ledová plocha, Letná, Žižkovský vysílač, Vypich, Vánoce, Stavovské divadlo, Černý Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam letos v Praze na veřejné bruslení? Podívejte se na přehled pražských kluzišť  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.